Institutt for biovitenskap (BIO)

Nyhetsarkiv for Institutt for biovitenskap (BIO)

Helt nye forskningsresultater viser at om laksen får bare èn eneste lus på seg, så skjer det biokjemiske prosesser i fisken, som i teorien kan ha betydning for fiskens mottakelighet for sykdommer.
To tidligere PhD studenter fra BIO har agså vært med på Forsker Grand Prix!
Oppdrettsnæringen på Vestlandet opplever rekordstor massedød på grunn av en laksesykdom som er spredt langs hele kysten. Forskerene vet ikke hvorfor det skjer, og det finnes ingen medisiner som virker.
BIO forsker, Frede Thingstad, ble tildelt den fremst prisen som tildeles norske forskere - Møbiusprisen 2010.
En kombinasjon av fascinasjon og tilfeldigheter har ført til at Bjørn Arild Hatteland i dag jobber som forsker innen biologi.
Et kurs på UNIS gir en unik mulighet til å møte engasjerte studenter fra hele verden, i tillegg til at man møter fagfolk som er eksperter på forskjellige felt.