Institutt for biovitenskap (BIO)

Nyhetsarkiv for Institutt for biovitenskap (BIO)

Professor Rein Aasland blir ny instituttleder ved Molekylærbiologisk institutt.
Molekylærbiologisk institutt tok imot 107 elevar frå vidaregåande skule til open dag ved instituttet onsdag 14. mars 2012.
Vi kan bli nødt til å snu opp ned på fiskerireguleringene. For nå fisker vi opp de beste genene og lar småvokst fisk formere seg, skriver Mikko Heino, Terje Svåsand og Olav Rune Godø.
I forbindelse med 40-årsjubileet for norsk-vietnamesisk samarbeid inviterte den norske ambassaden til et seminar i Hanoi fredag 25. november der forskning og høyere utdanning var ett av to fokusområder.
Ulf Lie fyller 80 år 26 november! Under følger et utdrag av kronikk i På Høyden som er skrevet av Dag L. Aksnes, Jorun Egge, Jarl Giske, Peter M. Haugan, Eystein Jansen, Truls Johannessen, Stein Kaartvedt, Rune Rosland, Andreas L. Steigen, John-Inge Svendsen, Frede Thingstad og Thorolf Magnesen
Lise Øvreås sier til På Høyden at I Etiopias saltsjøer finnes det enorme muligheter, men livet i sjøene er truet. Med hjelp fra UiB håper University of Addis Ababa å lære hvordan de kan utnytte og sikre ressursene.
Professor i Fiskehelse Are Nylund ved UiB er svært godt fornøyd med evalueringen fra Forskningsrådet. Der ble forskningen til fiskehelsemiljøet ved Biologisk Institutt/UiB rangert som den beste fiskehelseforskningen i Norge. – Dette oppleves også som en oppreisning for oss etter de harde beskyldningene vi ble utsatt for tidligere i år, sier han.
Liberty Smith og Sophie Windsor Clive var på kanotur på en elv sørvest i Irland, da tusenvis av stær svermet sammen over dem. - En spektakulær video, sier norsk fugleekspert, Arild Breistøl.