Institutt for biovitenskap (BIO)

Nyhetsarkiv for Institutt for biovitenskap (BIO)

Vi kan bli nødt til å snu opp ned på fiskerireguleringene. For nå fisker vi opp de beste genene og lar småvokst fisk formere seg, skriver Mikko Heino, Terje Svåsand og Olav Rune Godø.
I forbindelse med 40-årsjubileet for norsk-vietnamesisk samarbeid inviterte den norske ambassaden til et seminar i Hanoi fredag 25. november der forskning og høyere utdanning var ett av to fokusområder.
Ulf Lie fyller 80 år 26 november! Under følger et utdrag av kronikk i På Høyden som er skrevet av Dag L. Aksnes, Jorun Egge, Jarl Giske, Peter M. Haugan, Eystein Jansen, Truls Johannessen, Stein Kaartvedt, Rune Rosland, Andreas L. Steigen, John-Inge Svendsen, Frede Thingstad og Thorolf Magnesen
Lise Øvreås sier til På Høyden at I Etiopias saltsjøer finnes det enorme muligheter, men livet i sjøene er truet. Med hjelp fra UiB håper University of Addis Ababa å lære hvordan de kan utnytte og sikre ressursene.
Professor i Fiskehelse Are Nylund ved UiB er svært godt fornøyd med evalueringen fra Forskningsrådet. Der ble forskningen til fiskehelsemiljøet ved Biologisk Institutt/UiB rangert som den beste fiskehelseforskningen i Norge. – Dette oppleves også som en oppreisning for oss etter de harde beskyldningene vi ble utsatt for tidligere i år, sier han.
Liberty Smith og Sophie Windsor Clive var på kanotur på en elv sørvest i Irland, da tusenvis av stær svermet sammen over dem. - En spektakulær video, sier norsk fugleekspert, Arild Breistøl.