Institutt for biovitenskap (BIO)

Nyhetsarkiv for Institutt for biovitenskap (BIO)

Forskningsdagene 2013 i Bergen gikk av stabelen i perioden 18. til 29. september. Senter for geobiologi var sterkt representert både med senterleder som foredragsholder og mange av våre utmerkete forskere til å betjene standen under Forskningsdagene UNG 2013.
Fra 1. oktober vil alle studenter ved UiB lettere kunne administrere sine studier på web, og få annen administrativ hjelp på eget fakultet. Økt tilgjengelighet har vært noe av formålet med denne endringen.
Torbjørn Rage Paulsen, PhD-student ved BIO, er førsteforfatter på en artikkel som denne uken ble en av artiklene som omtales av redaktøren i Science.
Hjernen til lakseunger gjennomgår store forandringer når lakseparr utvikles til laksesmolt.
Det nærmer seg den store dagen. Fredag 6. september kommer det internasjonale ekspertpanelet på besøk til oss for å intervjue studenter, undervisere, ledelse og representanter for de som ansetter våre kandidater, om våre planer for bioCEED (Centre of Excellence in Biology Education).
Lure du på kva ein stipendiat i miljøtoksikologi gjere på sånn til dagleg?
Smålaks som får boltre seg mellom planter og steinar vert meir intelligente enn dei som berre ser fire glatte veggar i ein tank.
Postdoktor Sandra Schöttner og masterstudent Magnus Svendsen Nerheim studerer plastforurensning i havet.
Tveitevannet er kraftig ureina med polyklorerte bifenyl (PCB) Maja Helgheim i Miljøtoksgruppa undersøker miljøtilstanda i Fjøsangervassdraget for å sjå korleis PCB-ureiningane frå Tveitevannet vert teke opp i abbor og korleis situasjonen er i dei andre vatna i vassdraget.
- Å studere biologi er noe for deg med interesse for naturen og realfag, sier biologistudent Thomas Aga Legøy.