Institutt for biovitenskap (BIO)

Nyhetsarkiv for Institutt for biovitenskap (BIO)

Mick Follows er leiar av 'The Darwin project' på MIT - og ein av dei fremste internasjonalt på modellering av marine økosystem. Han vil foredra på VilVite 3. april kl 14:15 om konkurranse mellom mikrober og korleis nitrogenfiksering er eit viktig trekk for suksess i dei store verdenshava.
Lurer du på hva som rører seg bak kulissene på Institutt for biologi? Hva er det egentlig biologene driver med når ingen ser på? I forbindelse med BIOs tiårsjubileum skal vi arrangere en rekke aktiviteter dette semesteret, og 26. april åpner vi dørene for alle som lurer på hva vi egentlig holder på med på bruket.
Et forskerteam fra IRCM i Canada under ledelse av Rémi Rabasa-Lhoret, i samarbeid Jérôme Ruzzin fra Institutt for biologi, Universitetet i Bergen, og Bert van Bavel fra Örebro Universitet (Sverige), har funnet en forbindelse mellom miljøgifter og metabolske komplikasjoner knyttet til fedme. Dette gjennombruddet, publisert i The Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, kan bidra til... Les mer
Som en del av tiårsjubileumet til BIO, kombinert med MatNats nysatsing på økt tilbud til videregående skole, åpnet BIO dørene for alle elever i området som er interessert i biologi.