Hjem

Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Innhold

semesterstart T-skjorte

Samfunnsvitenskap ved UiB 

Det samfunnsvitenskapelige fakultet består av sju institutt, som tilbyr forskningsbasert utdanning og driver variert og aktuell forskning. Vi er opptatt av de store og små spørsmål i samfunnsdebatten, og jobber for at forskning skal være en del av grunnlaget når det treffes beslutninger som berører oss alle. Våre forskere og undervisere bidrar til dette, og tilbyr våre studenter innsikt i og kunnskap om samfunnets utfordringer.

Semesterstart haust 2019
To nye internasjonale studentar på SV hausten 2019

Her er dei nye SV-studentane

Dei nye studentane ved SV -fakultetet vart tekne imot med pomp og prakt i dag. Rekordmange har takka ja til studieplass ved fakultetet. (bildekarusell)

Merittering
merittering fremragende undervisere SV

Fire SV-professorer får status som fremragende undervisere

Det ble i dag vedtatt i SV-fakultets styre å tildele status som merittert underviser til professorene Astrid Gynnild, Jens Kjeldsen, Frode Meland og Lise Rakner. Meritteringen gis til undervisere som i spesielt høy grad bidrar til å heve kvaliteten på undervisningen ved fakultetet.

Bachelor- og Masterseremoni 2019
Bachelorseremoni 2019

Gratulerer med graden!

Gratulerer til dei vel 400 bachelorstudentane og nær 200 masterstudentane som har fullført graden sin ved SV-fakultetet i vår!

Reuters digital news report 2019
Illustrerende bilde

To av tre betaler ikke for nyheter

Likevel er nordmenn på verdenstoppen i å betale for nettnyheter, viser ny undersøkelse.

Nytt studenthus
Viserektor og fakultetsleiing jublar

U. Pihl får 60 millionars makeover

Samfunnsvitarane sitt studentbygg blir pilot for framtidas læringsarenaer ved UiB. U. Pihl skal forvandlast frå traust skulebygning til eit hus for moderne læring no som Kunnskapsdepartementet og UIB spyttar i 60 millionar.