Hjem

Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Det samfunnsvitenskaplige fakultet UiB

Samfunnsfag ved Universitetet i Bergen

Våre studenter, forelesere og forskere jobber med fag som griper rett inn i samfunnsdebatten. På våre syv institutt kan du lære om alt fra klimakrise til fattigdom, kunstig intelligens, medier og internasjonal politikk, for å nevne noe.

Gjennom å studere og forske på samfunnsfag produserer vi kunnskapen som former samfunnet. 

Bergen sommer-forskerskole 2021
Bergen seen from Floien

Vitenskap og samfunn mot en bærekraftig utvikling

Vi tar nå imot søknader om seks parallelle kurs med tverrgående keynotes og virtuelle sosiale arrangementer. BSRS 2021 vil være en hel-digital PhD-forskerskole.

Framtidas forskarar
Ragnhild Muriaas Politics as profession

Politikk som yrke

Professor Ragnhild Muriaas ved Universitetet i Bergen starta yrkeskarrieren som DJ. No undersøkjer ho kva strengar som må spelast på for å setje fotavtrykk i politikken.

DIKU midler
Lars Nyre innovasjonspedagogikk for medieutdanninger

Skal utvikle studentaktiv læring

Professor Lars Nyre tok i dag mot 5 millioner kroner fra DIKU for å videreutvikle innovasjonspedagogikk for medieutdanninger.

UiB Innsikt
Grafitti, Lesvos

Brannen i Moria – en varslet katastrofe

For å forstå brannen i Moria må vi forstå EUs grensepolitikk, ideen om hot spot og et mangelfullt, og forsømt mottakssystem, sier førsteamanuensis ved UiB Synnøve Kristine Nepstad Bendixsen.

Finn ditt samfunnsfag
Studere samfunnsfag ved UiB 40 muligheter

Samfunnsfagene på Universitetet i Bergen

Geografi, sammenliknende politikk, sosiologi, administrasjon og organisasjon, samfunnsøkonomi, sosialantropologi, informasjon, kommunikasjon og medier. Samfunnsfagene undersøker hvordan samfunnet fungerer, og hvordan vi kan gjøre en forskjell.