Hjem

Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Det samfunnsvitenskaplige fakultet UiB

Samfunnsfag ved Universitetet i Bergen

Våre studenter, forelesere og forskere jobber med fag som griper rett inn i samfunnsdebatten. På våre syv institutt kan du lære om alt fra klimakrise til fattigdom, kunstig intelligens, medier og internasjonal politikk, for å nevne noe.

Gjennom å studere og forske på samfunnsfag produserer vi kunnskapen som former samfunnet. 

Disconnect
Elisabeth Ivarsflaten Disconnect SFF

Kongressangrepet ikke overraskende

– Angrepet på Kongressen var på ingen måte overraskende. Egentlig fryktet jeg at det ville skje mye før. Det sier professor i Sammenliknende politikk ved UiB, Elisabeth Ivarsflaten.

ERC Consolidator Grant
Professor Ragnhild Muriaas ERC Consolidator Grant.jpg

Skal finne formelen for politisk uthaldenheit

Med det prestisjetunge Consolidator Grant i lomma vil professor Ragnhild Muriaas få fram i lyset kva som gjer at kvinner forlet politikken raskare enn menn, og kva som får dei til å bli.

Jubileum
Logo 50-års jubileum SV-fakultetet UiB

SV-fakultetet 50 år

Det samfunnsvitenskapelige fakultet fyller i år 50 år. Den fysiske feiringen blir utsatt til neste år på grunn av pandemien, men allerede nå kan du snope litt snacks fra arkivet og se hilsenen fra fakultetets dekan her.

12 millionar frå Forskningsrådet
Marit Skivenes barnevern medvirkning

Blir barn høyrde i barnevernet?

– Manglande medverking frå barn er ei av dei største utfordringane i det norske barnevernet, seier Marit Skivenes. Skivenes får 12 millionar frå Forskningsrådet til å granske korleis barn blir høyrde i barnevernet. 

Finn ditt samfunnsfag
Studere samfunnsfag ved UiB 40 muligheter

Samfunnsfagene på Universitetet i Bergen

Geografi, sammenliknende politikk, sosiologi, administrasjon og organisasjon, samfunnsøkonomi, sosialantropologi, informasjon, kommunikasjon og medier. Samfunnsfagene undersøker hvordan samfunnet fungerer, og hvordan vi kan gjøre en forskjell.