Hjem

Det samfunnsvitenskapelige fakultet

førstekulsstudentar på ved ut av Grieghallen

Samfunnsvitenskap ved UiB 

Det samfunnsvitenskapelige fakultet består av sju institutt, som tilbyr forskningsbasert utdanning og driver variert og aktuell forskning. Vi er opptatt av de store og små spørsmål i samfunnsdebatten, og jobber for at forskning skal være en del av grunnlaget når det treffes beslutninger som berører oss alle. Våre forskere og undervisere bidrar til dette, og tilbyr våre studenter innsikt i og kunnskap om samfunnets utfordringer.

Ulikhetsforskning
Rundebord GRIP signering

Lanserer forskningsprogram om global ulikhet

Det passar godt at Nobelprisen i økonomi i år går til forsking på global fattigdom! I dag har nemleg vi og International Science Coucil signert ein avtale om å etablere GRIP, eit globalt forskingsprogram om ulikheit.

Æresdoktor UiB 2019
Pippa Norris æresdoktor UiB Portrett

Statsvitskapleg stjerne æresdoktor

Studentar og tilsette ved dei statsvitskaplege faga får møte si store stjerne når Pippa Norris no er i Bergen for å ta mot tittelen som æresdoktor. Den britiske professoren har vore på pensum i fleire generasjonar, og ho er mellom dei aller mest siterte.

Sentre for forskningsdrevet innovasjon
MCB

Vil bli sentre for forskning og innovasjon

Fem fagmiljøer ved UiB søker, sammen med partnere innen forskning og næringsliv, om å bli Senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI).

Boksuksess
Terje Tvedt portrett

Tvedts bøker i vinden

Terje Tvedt sine fagbøker seglar i medvind, om ikkje i storm. Geografiprofessoren opplever ein interesse om bøkene og filmane sine som er få fagbokforfattarar til del.

Læringsmiljøprisen 2019
Lars Nyre får læringsmiljøprisen

Lars Nyre fikk studentenes læringspris

–Han er en av de mest engasjerte foreleserne vi har, han er veldig «hands on» og bryr seg om alt vi gjør. Han formidler teori på en måte som vi forstår og har et veldig deltakende undervisningsopplegg for studentene, sier studentene som nominerte ham.