Hjem
Click

Senter for kvinne- og kjønnsforskning

Studer kjønnsstudium


Senter for kvinne- og kjønnsforskning (SKOK)
er en interfakultær og tverrfaglig enhet ved
Universitetet i Bergen
 

Besøksadresse: Allègaten 34
E-post: post@skok.uib.no
Studieveileder: studieveileder@skok.uib.no
Telefon: 55 58 27 05

 

Senter for kvinne- og kjønnsforskning er et tverrfaglig senter for forskning, formidling og undervisning om kjønn, seksualitet, og feministisk teori. Senteret har en kritisk, historisk og global profil, med fokus på samspillet mellom kjønn og andre maktstrukturer i samfunnet, som rase, klasse og etnisitet. SKOK er en pådriver for kjønnsforskning ved UiB, samt en aktiv aktør innen kjønnsforskning nasjonalt og internasjonalt.

Foredrag

Fullt hus då Lila Abu-Lughod besøkte Bergen

Saman med Institutt for sosialantropologi, inviterte SKOK professor Lila Abu-Lughod frå University of Columbia til Bergen i starten av mai. Abu Lughod held foredraget "Muslim women and the right to choose freely" til ein fullsett sal i Litteraturhuset i Bergen.

Vår

SKOK ønsker våren velkommen

Ansatte ved Senter for kvinne- og kjønnsforskning og Senter for vitenskapsteori ønsker våren velkommen ved å innvie den nye hagen i Ida Blom's Hus.

Aktuell forskning

Muslimske kvinners bruk av slør i Frankrike

Senterleder ved SKOK, Christine M. Jacobsen sin siste artikkel «Veiled Nannies and Secular Futures in France» er nylig publisert i tidsskriftet Ethnos. Gjennom fokus på kontroversene rundt bruken av slør blant muslimske barnepiker, undersøker Jacobsen rollen fransk sekularisme spiller i den statlige...

Jobb som gruppeleder!

Gruppeledere til semesterstart søkes

Er du en vennlig og utadvendt HF-student? Kan du improvisere om det trengs, og er du komfortabel med å lede en gruppe? Da er du den vi trenger.