Hjem
Click

Senter for kvinne- og kjønnsforskning

Senter for kvinne- og kjønnsforskning (SKOK) er et tverrfaglig og interfakultært senter ved UiB med ansvar for forsking på, utdanning i og formidling av kvinne- og kjønnsforskning.

Kontakt:
Besøksadresse: Ida Bloms Hus, Allégaten 34
Postaddresse: PB 7805, 5020 Bergen
Tel: +47 55 58 27 05
E- post:post@skok.uib.no

Undervisning og forskning ved SKOK

Kjønnstudier undersøker en rekke historiske og samtidige betydninger av kjønn. Studentene får et overblikk over ideer om kjønn sett fra ulike teoretiske perspektiver slik som feministisk teori, skeiv teori, kritisk raseteori, psykoanalyse, feministisk vitskapsfilosofi, demokrati, globalisering og likestilling. På samme måte har forskningen ved SKOK en utpreget tverrfaglig karakter og er i hovedsak orientert mot teoriutvikling og grunnforskning, men ser det også som sin oppgave å stimulere til empirisk og og anvendt forskning.

 

SKOKs masterstafett 2016
Tag - KALENDER Created with Sketch. mar 11

Skriver du masteroppgave med kjønnsperspektiv ?

SKOK inviterer deg som skriver masteroppgave med en tematikk som på en eller annen måte, empirisk eller teoretisk, omhandler kjønn. Masterstudenter fra alle fagområder og fakulteter er velkommen til å delta.

Fagdag i kjønnstudium
Tag - KALENDER Created with Sketch. mar 09

Han, hun, hen eller hin?

Han, hun, hen eller hin? Er vi friere til å velge vårt eget kjønn i dag, eller styres vi bare på nye måter?

Tag - KALENDER Created with Sketch. feb 03

Islamic NGOs in Bangladesh

SKOK inviterer til boklansering av Mohammad Salehins nye bok," Islamic NGOs in Bangladesh". På lanseringen vil Salehin gi en presentasjon av boken med påfølgende diskusjon.

Seminar
Tag - KALENDER Created with Sketch. des 16

Kjønnsperspektiv i ulike fagdisipliner

SKOK inviterer til seminar om fremtiden til kjønnsforskning i fagdisiplinene. Vi ønsker å invitere foredragsholdere fra ulike disipliner til å holde innlegg om temaet, med påfølgende diskusjon. Seminaret vil holdes på engelsk.

Semesterets kunstner - Nadzeya Husakouskaya

Hvert semester inviterer Senter for kvinne- og kjønnsforskning (SKOK) en kunstner til å stille ut i senterets lokaler i Ida Blom hus (Allégaten 34).  Denne gang har vi invitert Nadzeya Husakouskaya, fotograf og phd.kandidat ved SKOK. Fotoutstillingen Colour of Protest, viser arbeider fra Sør-Afrika med fokus på protestdemonstrasjoner mot politivold.

Utstillingen vil være tilgjengelig høstsemesteret 2015.

 

Kalender

Tag - KALENDER Created with Sketch. mar 09
Flere arrangement

A student's perspective on SKOKs Master-relay

I think it is very interesting that the participants at the event came from different academic backgrounds and had so very different questions and research objectives.
Angelina Penner
Student