Hjem
UiB Bærekraft
Klimavenn

UiB-forskere i tv-serie om klima

Stipendiat Ragnhild Gya og plastforsker Marte Haave ved NORCE og Universitetet i Bergen er blant forskerne du får se i de nye episodene av NRK-serien Klimavenn.

Skjermbilde fra serien Klimavenn
Skjermbilde fra serien Klimavenn. Her er (t.v.) UiB-stipendiat Ragnhild Gya ved Institutt for biovitenskap og elever ved Voss VGS på fjellet for å undersøke tregrensa.
Foto/ill.:
Pandora Film

Hovedinnhold

Klimavenn er en undervisningsserie som tar for seg ulike klimautfordringer, og hvordan man kan leve mer miljøvennlig. Serien er produsert av Pandora Film, med hjelp fra forskere og ansatte ved NORCEUniversitetet i Bergen og Bjerknessenteret for klimaforskning.

Klimavenn er laget med støtte fra Norges Forskningsråd og Bergen Kommune og blir distribuert på NRK Skole.

Den nye sesongen består av fire episoder, med temaene mikroplast, strandrydding, tregrensa og el-avfall.

Se episodene her

I en av episodene blir vi med elevene på naturforvatningslinjen på Øksnevad VGS på strandrydding, sammen med miljøforsker Marte Haave ved NORCE og Universitetet i Bergen. Elevene bidrar her som folkeforskere som samler inn data om plastforurensing langs kysten:

Klimavenn S02 E02: Strandrydding

Produsent:
Pandora Film

I episoden «Tregrensa» tar stipendiat ved Institutt for biovitenskap, Ragnhild Gya, med seg elever ved jordbrukslinja på Voss VGS til fjells for å se på hvordan fjellplanter og tregrensa vil utvikle seg og flytte seg i fremtidens klima:

Klimavenn S02 E03: Tregrense

Produsent:
Pandora Film

I en episode utfordrer plastforsker Taran Henriksen ved NORCE elever ved Langhaugen VGS til å utforske mikroplast fra nærområdet i Bergen:

Klimavenn S02 E01: Mikroplast

Produsent:
Pandora Film

En episode handler også om hva elektronikkbransjen trenger i det grønne skiftet, ved teknologisjef Lars Ole Valøen ved Corvus Energy og elever ved Samnanger VGS:

Klimavenn S02 E04: El-avfall

Produsent:
Pandora Film