Hjem
UiB Bærekraft

UiB Resirkulerer!

Å resirkulere er kanskje verdens enkleste valg. Likevel er det bare 40 % av det vi kaster på UiB som resirkuleres. Heldigvis vet vi at små endringer i vaner kan skape store endringer. Bli med på dugnaden!

UiB resirkulerer
Foto/ill.:
UiB

Hovedinnhold

Hvorfor resirkulere? 

Klimaendringene er vår tids største utfordring, og vi må alle gjøre en innsats for å kutte utslipp. I en verden med begrensede ressurser og hvor utslippene øker må vi bli bruke ressursene mer fornuftig.  

Resirkulering er viktig fordi vi kan bruke ressurser om igjen heller enn å hente ut mer fra naturen, men da må det gjøres riktig. Vi har fortsatt en lang vei å gå. I dag er det bare 40 % av det vi kaster på UiB som resirkuleres. 

Hvordan resirkulere? 

Resirkulering er viktig, men hvordan vite at du kaster søppelet i riktig spann? Her kan du lese mer om hvordan du resirkulerer om du er usikker på hva som skal hvor: 

Spørsmål og svar 

Er det så viktig å kaste riktig hver gang? 

Ja. Dersom bare en ting kastes feil, for eksempel matavfall i plastsøpla, må hele spannet sorteres som restavfall. Derfor er det bedre å sjekke en ekstra gang om du er usikker.  

Hva gjør jeg om jeg er usikker på om noe skal i restavfall eller et annet spann? 

Sjekk ut vår veileder for hvilke typer avfall som skal i hvilket spann. Er du fortsatt i tvil er det bedre å kaste i restavfall enn å kaste feil.  

Hvordan vet jeg om en drikkekartong kan kastes i papir? 

Drikkekartonger sorteres nesten alltid som papir, papp og drikkekartong. Les på resirkuleringsmerket på kartongen om du er usikker.  

Må jeg alltid skylle av matrester? 

Synlige matrester bør skrapes av og kastes i matavfall eller restavfall der dette ikke er et alternativ. Plastbeger og beholdere bør skylles i kaldt vann før de kastes i plastsøpla.  

Kan jeg kaste pappkrus i papirsøpla? 

Nei, pappkrus sorteres som restavfall.  

Ta kontakt 

Har du flere spørsmål eller innspill til hvordan UiB kan legge bedre til rette for resirkulering? Ta kontakt på klima2030@uib.no   

Les mer om hvordan UiB skal nå klimamålene sine her