Home
Department of Global Public Health and Primary Care

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
forsker i nyhet

Medisinske historie på Vestlandsrevyen

NRKs Vestlandsrevyen var nede i kjelleren på Haukeland universitetssjukehus med professor emeritus Leiv Magne Hove og førsteamanuensis i medisinhistorie Magnus Vollset (IGS).

Medisinske historie på Vestlandsrevyen
Photo:
IGS

Main content

Her er et stort mangfold av gamle og utdaterte skatter som nå ryddes og registreres. Innsamlingen har foregått i flere tiår, og Vollset sier at samlingen er en viktig del av Universitetet i Bergens vitenskapshistorie.

Hva er formålet med arbeidet?

- Takket være generasjoner av frivillige som har samlet, har vi tre svære rom fylt til randen med medisinsk utstyr som har vært brukt i Bergen de siste 150 årene. I samlingen finnes både gull og gråstein. Med støtte fra Universitetsdirektøren og i godt samarbeid med Haukeland Universitetssykehus, har vi ansatt tre dyktige assistenter for rydde og å kartlegge hva vi har. Målet er at samlingen skal tas i bruk i undervisning, utstillinger og på annet vis. Men først må vi få en oversikt over hva vi har. Tidsvitner må gjerne ta kontakt, sier Vollset.

Se mer på  Vestlandsrevyen fra 4. august 2020 09:25-09:33.