Home

Department of Geography

Main content

Velg geografi ved UiB

Geografifaget ser på samspillet mellom miljø, natur og samfunn. Vi studerer samfunnsaktuelle tema som grønn omstilling, klimaendringer, naturfare, global ulikhet, klima- og energiomstilling, matsikkerhet og forvaltning av naturressurer. Utdanning og forskning ved instituttet er organisert i fire fagretninger:

Mastergrad
gradsfeiring

Masteroppgåver i geografi 2024

Vi har to innleveringsfristar for masteroppgåve i geografi: 1. juni og 1. desember. Gratulerer til alle som leverte i juni!

Nyhet
Bildet viser Pål som får tildelt prisen

UiBs Pål Ingebrigt Davidsen tildelt høythengende pris

Professor emeritus Pål Ingebrigt Davidsen får «Lifetime Achievement Award» for sitt mangeårige arbeid med faget systemdynamikk.

Feltkurs
På omvisning

Geografer på feltkurs til Odda

I april var det endelig avreise for alle involverte i feltkurset på emnet GEO124 Regional utvikling. Destinasjonen i år var Odda innerst inne i Sørfjorden i Hardanger.

Ny forskning
Skallet ung mann ser inn i kamera

– Populistiske høyrepartier bremser EUs klimapolitikk

De framstiller utfasing av fossil energi som en trussel mot tradisjonelle familieverdier, regional identitet og nasjonal suverenitet.

Geografi+SDG
FN's bærekraftsmål

Geografi og bærekraft

FN’s bærekraftmål – Sustainable Development Goals (SDG) blir lagt til grunn for politiske mål, samfunnsplanlegging og utdanning. Geografi har lang tradisjon for å se kritisk på enkle løsninger på komplekse problem.

geografar i arbeidslivet

Geografi og karriere

"Det heilskaplege perspektivet på verda ein får gjennom geografifaget gjer at ein vert bevisst på kompleksiteten på ein stad og i eit samfunn. Slik står ein betre rusta når ein skal planleggja og utvikle samfunn".

Even Vaular, samfunnsutviklar i Fedje kommune