Home
Department of Information Science and Media Studies

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Hodet på blokken

Hva er det med journalistikken? Står journalistikken i fare for å bli offer for egen suksess? Kan Platon hjelpe Akersgata? Er det noen vits i et redaksjonelt samfunnsregnskap? Hva skjer når journalistikken tar kunsten og galskapen på alvor? Hvordan fanger ordet?

Main content


Martin Eide   -   ISBN 82-05-3279-47   -   Gyldendal akademiske, Oslo 2004

  Det handler også om fortolkningens gleder, om Den Navnløse, om jakten på et sosiologisk portrett av journalisten. Og vi møter en naiv og sympatisk forfatter i et møte med fjernsynets kreative univers.
  Hvordan oppsto journalistikkens intime forhold til det moderne samfunn? Hvordan kan forholdet mellom kvalitet og popularitet forstås?
  Denne samlingen av 15 essays om journalistikk handler om å ha hodet med seg og om å legge det på blokken.
 
Martin Eide (f. 1956) er professor (dr. philos.) ved Institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen. Han har  skrevet om medier og journalistikk, bl.a . i bøker som Medievalgkamp, Død og pine! (om medier og helsepolitikk, med Gudmund Hernes), Blod, sverte og gledestårer (om VG), Den redigerende makt, Til dagsorden! (om journalistikk, makt og demokrati).