Hjem

Institutt for fysikk og teknologi

Prof. Martin Fernø og Førsteamanuensis Kjartan Olafsson

IFT-forskere gjør det morsomt å lære fysikk

Professor Martin Fernø og førsteamanuensis Kjartan Olafsson har vært i studioet og laget videoer som viser grunnleggende prinsipper bak magnetisme og elektrisitet. De to videoene er de første av en serie som er planlagt som skal formidle grunnleggende fysiske prinsipper til studenter på en morsom og forståelig måte.

Se videoene her.

Magnetisme

Elektrisitet

Porøse medier

 

 

aktuelt
Tegning av jordens magnetfelt

IFT-forskere har funnet ut hvorfor det oppstår asymmetri i vårt nære verdensrom

Forskere ved Birkelandsenteret for romforskning ved Universitetet i Bergen har lenge lurt på hvorfor nordlys og sørlys ikke er som speilbilder, men er systematisk forskjøvet i forhold til hverandre. Nå har de funnet svaret.

nyhet
Parallel 3-D simulations of capillary-controlled displacement in sandstone.

IFT-gruppe har fått tilslag i Petromaks2

Sammen med UiS/Norce og UT Austin (USA) har gruppen til Prof. Martin Fernø (Institutt for fysikk og teknologi) fått tilslag i Petromaks2 med prosjektet “Foam Dynamics in the Presence of Oil during Multiphase Flow in Porous Rock”.

Horisontforedrag i samarbeid med Akademia Europaea
Bilde av en partikkelstrålegererator
feb 20

Prof. Stephanie E. Combs - Partikkelterapiens fortrinn i kreftbehandling

Norge skal etablere partikkelterapisentre for kreftbehandling i Oslo og Bergen. Denne teknologien er, i kombinasjon med molekylære og digitale biomarkørteknikker, i ferd med å revolusjonere kreftbehandlingen. En verdensledende ekspert vil holde foredrag om siste nytt innen forskning og...

Bergen Teknologioverførings Idékonkurransen 2017
Dr. Naureen Akhtar

IFTs Naureen Akhtar har vunnet prisen

BTO og Sparebanken Vest har delt ut sin årlige pris for beste forskningsidé til Dr. Naureen Akhtar. Prisen som er på 500 000 kroner blir gitt for en ide om å lage et is-avvisende lag ved hjelp av grafén.

Forskningssentre ved IFT

Institutt for fysikk og teknologi har omfattende internasjonalt samarbeid, blant annet i tilknytning til CERN og European Space Agency (ESA). Dessuten er IFT vert for ett senter for fremragende forskning (SFF) og deltar aktivt i ett senter for forskningsdrevet inovasjon (SFI) og bidrar også to forskningssentre for miljøvennlig energi (FME):

ENT3R

ENT3R UiB - Gratis realfagstrening for videregående elever

På ENT3R får elever realfagstrening i matematikk, fysikk og kjemi fra engasjerte realfagsstudenter. ENT3R er ikke en eksklusiv klubb for genier i matematikk. Alle er velkommen, uansett faglig nivå. Mentorene kan hjelpe til med lekser, motivasjonen, inspirasjon, gi faglige utfordringer og informere om studievalg. ENT3R finnes ved flere universiteter og høyskoler rundt om kring i landet, og det finnes tilbud for elever både i ungdomsskole og videregående skole. ENT3R UiB er realfagstrening for elever i videregående skole.

Hva er ENT3R realfagstrening?

Gjennom ENT3R får eleven møte studenter som kan lære bort realfag på en annerledes måte enn vanlig undervisning. ENT3R-timene starter ofte med litt inspirasjon - oppgaver, konkurranser eller forsøk, og etterpå får elevene hjelp til lekser, eller nye oppgaver å bryne seg på. ENT3R-studentene forteller om sin studiehverdag slik at elevene blir kjent med studiested og studietilbud.

Meld deg på ENT3R UiB som mentor eller deltaker her!