Hjem

Institutt for fysikk og teknologi

UIB FYSIKKFILM8 M ALT TEKST 20122019 SAN#T

NRK-programleder Selda Ekiz besøker Institutt for fysikk og teknologi

Visste du at Selda tok sin mastergrad i nanofysikk på IFT? Hvis du har lyst til å finne ut av hva slags studie- og karrieremuligheter en master i fysikk har å by på, klikk på følgende lenkene!

Nyhet
bergen

Nye spydspisser for forskning, innovasjon og omstilling

Forskningsrådet tildelte 17. juni seks av 22 sentre for forskningsbasert innovasjon (SFI) til Bergen.

forskningsmidler
Inst for fysikk og teknologi

Forskningsmidler til 7 prosjekter ved IFT

Forskningsrådet har delt ut nesten 62 millioner kroner til banebrytende forskningsprosjekter ved Institutt for fysikk og teknologi

trond mohn stiftelse (tms)
Karl M. Laundal, Forsker, BCSS

Birkelandsenter forsker vant TMS Starting Grant 2019

Karl Laundal er en av tre vinnere av den prestisjetunge TMS Starting Grant i år. Hans vinnersøknad har tittelen "What Shapes Space ?"

Forskningssentre ved IFT

Institutt for fysikk og teknologi har omfattende internasjonalt samarbeid, blant annet i tilknytning til CERN og European Space Agency (ESA). Dessuten er IFT vert for ett senter for fremragende forskning (SFF) og deltar aktivt i ett senter for forskningsdrevet inovasjon (SFI) og bidrar også to forskningssentre for miljøvennlig energi (FME):

ENT3R

ENT3R UiB - Gratis realfagstrening for videregående elever

På ENT3R får elever realfagstrening i matematikk, fysikk og kjemi fra engasjerte realfagsstudenter. ENT3R er ikke en eksklusiv klubb for genier i matematikk. Alle er velkommen, uansett faglig nivå. Mentorene kan hjelpe til med lekser, motivasjonen, inspirasjon, gi faglige utfordringer og informere om studievalg. ENT3R finnes ved flere universiteter og høyskoler rundt om kring i landet, og det finnes tilbud for elever både i ungdomsskole og videregående skole. ENT3R UiB er realfagstrening for elever i videregående skole.

Hva er ENT3R realfagstrening?

Gjennom ENT3R får eleven møte studenter som kan lære bort realfag på en annerledes måte enn vanlig undervisning. ENT3R-timene starter ofte med litt inspirasjon - oppgaver, konkurranser eller forsøk, og etterpå får elevene hjelp til lekser, eller nye oppgaver å bryne seg på. ENT3R-studentene forteller om sin studiehverdag slik at elevene blir kjent med studiested og studietilbud.

Meld deg på ENT3R UiB som mentor eller deltaker her!