Institutt for informasjons- og medievitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for informasjons- og medievitenskap

Søknadstallene fra Samordna Opptak er nå klare, og mens 12 268 søkere hadde UiB som førstevalg, søkte 1349 av dem seg til Infomedias programmer.
Dei tre splitter nye studieprogramma ved SV-fakultetet er mellom dei mest populære på UiB. Søknadstala er knallsterke for både lektorutdanninga i sosiologi, sivilingeniørutdanninga i informasjonsteknologi og økonomi, og bachelorprogrammet i kunstig intelligens.
Infomedia-forskere mener de fant villedende designteknikker hos norske nettaviser, og det har NRKbeta plukket opp.
Foruten forskning og innovasjon skal SFI MediaFutures også bidra med forskningsformidling.
Fredag 9.4. er det 75 år siden Stortinget vedtok å etablere et universitet i Bergen. Et av høydepunktene denne dagen er Infomedia-professor Anders Johansens jubileumsforedrag om UiBs spennende og mangfoldige historie.
I det siste tiåret har Kinas rolle i Afrika vokst - hovedsakelig som en handelspartner og investor. Men nå har Kina også begynt å ha en større politisk rolle i Afrika.
Infomedias masterprogram i medier og kommunikasjon scorer høyt på Studiebarometeret 2020.
Hvordan velger helsemyndighetene å kommunisere når verden rammes av en global krise? Dette skal en forskergruppe med forskere fra Norge, Sverige og Danmark se nærmere på de neste par årene.
I år er det ikke mulig å gjennomføre en vanlig Åpen dag, men vi vil gjøre det vi kan for å hjelpe deg til å ta et godt studievalg.
The Paradox of Transgression in Games er redigert av forskingsgruppas Kristine Jørgensen sammen med Torill Elvira Mortensen.
Rådet for anvendt medieforskning (RAM) har gitt støtte til flere forskningsprosjekt tilknyttet Mediebruksgruppen.
SFI MediaFutures, Forskningssenter for ansvarlig medieteknologi og innovasjon ble offisielt åpnet med en koronavennlig og digital festsending.
Utviklingsstøtten hjelper de to tidligere masterstudenter med å videreutvikle seg som manusforfattere.
Forskere fra Universitetet i Bergen har mottatt støtte for prosjektet «Media Use in Crisis Situations: Resolving Information Paradoxes, Comparing Climate Change and the COVID-19 Pandemic».
Førsteamanuensis i journalistikk Carl Gustav Lindén er aktuell med boken «Silikon Valley og makten over mediene.» Her stiller han spørsmålet om hvordan de amerikanske teknologigigantene påvirker vårt nyhetskonsum - og hva vi kan gjøre med det.
Arbeidet i MediaFutures skyter fart og senteret har nylig annonsert syv nye stillinger. De aktuelle stillingene er rekrutteringsstillinger innen medievitenskap og informasjonsvitenskap.