Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for informasjons- og medievitenskap

De siste ukene har forskere ved MediaFutures jobbet med en nettbasert applikasjon som kan hjelpe til med å avkrefte falsk informasjon som finnes i tweets relatert til nyhetshendelser. Forskerne tar gjerne imot alle tilbakemeldinger, forslag og kritikk.
- Vi har ignorert problemene med kunstig intelligens for lenge, sier forsker og informatiker Samia Touileb i den nyeste episoden av podcasten UiB Popviten.
Etter hvert som covid-19-relaterte reiserestriksjoner blir færre, blir også besøkende til Infomedia flere. I vår er de besøkende både studenter og gjesteforskere, og kommer fra institusjoner i hele Europa, men også Kina.
Rune Søholt har begynt som stipendiat i Media Poverty -prosjektet i NORCE
Kor budde er kvar enkelt av oss til å skaffe oss rett informasjon og engasjere oss når det trengs? Medieprofessor Hallvard Moe får prestisjestipendet ERC Consolidator Grant frå EU for å betre skjøne vanlege folk si evne til å skaffe seg informasjon og engasjere seg i demokratiet.
Masterstudentene Anne Jacobsen Rike, Beate Felde og Henning Good fikk hvert stipend på 26 000 kr fra RAM for å jobbe med masteroppgavene sine
Anine Hamre Jakobsen er student på siste året i en bachelorgrad i medie- og interaksjonsdesign, og høsten 2021 reiste Anine på utveksling til Utrecht i Nederland. Studentene på medie- og interaksjonsdesign kan reise på utveksling i sitt femte semester, hvor de kan ta frie studiepoeng. Her forteller Anine om sin opplevelse på utveksling, og kommer med mange gode tips til andre som lurer på eller... Les mer
This seminar will present some of the speakers' space-level AI research activities to assess storm-caused damage to infrastructure networks.
Hilde Sakariassen har begynt som postdoktor i MUCS med sitt prosjekt 'The tale of two cities – the duality of digital technology for inexperienced users in a societal crisis'
Setting up data science institutions poses rather fundamental questions: What kind of institutions are we building? Who are we serving? What are the politics? In this talk I would like take stock of the larger context: a world lacking futures, fragmented academic disciplines, and the dystopian use of technology.
It is our great pleasure to welcome you to this issue of the Proceedings of the ACM on Human- Computer Interaction...
This paper explores performing Go-along interviews in Immersive Virtual Reality (VR).
Ida Kvilhaug Sekanina har begynt som doktorgradsstipendiat i MUCS prosjektet.
I et debattinnlegg i BT skriver professor Jens E. Kjeldsen om statsministerens nyttårstale. Han trekker særlig frem tre retoriske grep som Jonas Gahr Støre tar i bruk i talen.
– De unge må gå foran i utforskningen av hva som er de mest verdifulle medieløsningene. Det sier Lars Nyre etter at det ble kjent at TekLab miljøet får fem millioner kroner i støtte. TekLab Bedrift skal engasjere studenter i bærekraftig innovasjon og entreprenørskap på måter som er relevante for arbeidslivet.
I MeCIn-prosjektet brukte vi flere ulike metoder og studerte ulike grupper for å forstå deres offentlige tilknytning.
MeCIn prosjektet er nå avsluttet.
HCI feirer med glede at søknaden om støtte ble innvilget. Nå vil 3,5 millioner kroner gå til ny infrastruktur og utstyr i forskningen på menneske-maskin interaksjon

Sider