Institutt for informasjons- og medievitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for informasjons- og medievitenskap

Prosjektet skal i første omgang undersøke hva som skal til for at læreren skal kunne bruke spill som et verktøy for å gi elevene gode læringsopplevelser.
Våre nye studenter har endelig ankommet Bergen og UiB!
Er du ny student på medievitskap i haust?
Mastergraden i medievitenskap ved UiB har fått en faglig fornyelse. Sentrale stikkord for omleggingen er analytisk kompetanse, forskningsnær undervisning og arbeidslivsrelevans.
Årets rapport om digitale bruksmønstre for nyheter viser stabilitet, men også hvor hvordan journalistikken utfordres av nye brukervaner.
– Ei stor ære, seier UiB-professor Thomas Ågotnes, som no er tildelt Changjiang Scholar Award.
SV-fakultetet opplever rekordstor søkning til studieprogrammer på bachelornivå med 11 prosent i forhold til fjoråret. Søkertallene til masterprogrammene på fakultetet øker med hele 14 prosent.
Ny rapport analyserer hvordan NRK bidrar til mediemangfoldet i Norge - sett fra brukernes perspektiv.
UiB-student Sigrid Kolbjørnsen er travelt opptatt med manusskriving, men tok seg tid til å reise til Chicago for å hente hjem en festivalpris.
Tre prosjektet får støtte fra Rådet for anvendt medieforskning. Magnus Hoem Iversen skal sjekke faktasjekken.
Professor Astrid Gynnild er gjesteredaktør i spesialnummer av Nordicom Review som omhandler fotojournalistikk og redaksjonelle prosesser.
Med avansert, ny teknologi kartlegger studenter på medie- og interaksjonsdesign hvor brukere av skjermbasert innhold fester blikket, hvilken puls de har og om de svetter.
Universitetet i Bergen er tildelt midler fra Forskningsrådets IKTPLUSS til å utvikle verktøy som skal bidra til mer effektiv og nyskapende journalistikk.
Databruk på mobil er femdoblet på tre år, og gamle og nye medier samarbeider for å overleve, viser ny rapport fra medienorge.
Nye publikasjoner diskuterer framtidens mediepublikum
Maria Isabelle Bjørngaard Waade fullførte mastergraden sin i medievitenskap i 2016. Nå jobber hun som politisk kommunikasjonsrådgiver i Senterpartiet, og er ansvarlig for sosiale medier.
7.desember underteikna partane avtale om bruken av eit nytt studio i MCB. Avtalen sikrar UiB-studentar tilgang til topp-moderne fasilitetar for TV-produksjon.
5. desember ble boken «Allmenningen» lansert i Oslo. Den tar for seg norsk offentlighets historie og har forfattere fra Infomedia.