Institutt for informasjons- og medievitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for informasjons- og medievitenskap

SV-fakultetet opplever rekordstor søkning til studieprogrammer på bachelornivå med 11 prosent i forhold til fjoråret. Søkertallene til masterprogrammene på fakultetet øker med hele 14 prosent.
Ny rapport analyserer hvordan NRK bidrar til mediemangfoldet i Norge - sett fra brukernes perspektiv.
UiB-student Sigrid Kolbjørnsen er travelt opptatt med manusskriving, men tok seg tid til å reise til Chicago for å hente hjem en festivalpris.
Tre prosjektet får støtte fra Rådet for anvendt medieforskning. Magnus Hoem Iversen skal sjekke faktasjekken.
Professor Astrid Gynnild er gjesteredaktør i spesialnummer av Nordicom Review som omhandler fotojournalistikk og redaksjonelle prosesser.
Med avansert, ny teknologi kartlegger studenter på medie- og interaksjonsdesign hvor brukere av skjermbasert innhold fester blikket, hvilken puls de har og om de svetter.
Universitetet i Bergen er tildelt midler fra Forskningsrådets IKTPLUSS til å utvikle verktøy som skal bidra til mer effektiv og nyskapende journalistikk.
Databruk på mobil er femdoblet på tre år, og gamle og nye medier samarbeider for å overleve, viser ny rapport fra medienorge.
Nye publikasjoner diskuterer framtidens mediepublikum
Maria Isabelle Bjørngaard Waade fullførte mastergraden sin i medievitenskap i 2016. Nå jobber hun som politisk kommunikasjonsrådgiver i Senterpartiet, og er ansvarlig for sosiale medier.
7.desember underteikna partane avtale om bruken av eit nytt studio i MCB. Avtalen sikrar UiB-studentar tilgang til topp-moderne fasilitetar for TV-produksjon.
5. desember ble boken «Allmenningen» lansert i Oslo. Den tar for seg norsk offentlighets historie og har forfattere fra Infomedia.
Hva er fotojournalistenes rolle i en tid da nyhetsmediene flommer over bilder og video fra andre kilder ? Det er et av mange spørsmål som utforskes i nytt Special Issue av Nordicom Review. Astrid Gynnild er en av nummerets fire redaktører.
Elisabeth Wiken og Kristina Tystad Larsen fra Infomedia får 30 000 kr hver fra Fritt Ord til å arbeide med masteroppgavene sine.
– Jeg er overbevist om at Media City bare kunne skjedd i Bergen, sa kulturminister Linda Hofstad Helleland under den offisielle åpningen av Media City Bergen.
Professor Thomas Ågotnes forsker på gruppekunnskap og logikk. Planen var å bli konsulent, men så tok han et emne i logikk ved NTNU.
- Et vellykket kurs med høy kvalitet på innledere og studenter, sier postdoc Torgeir Uberg Nærland
6.-10. november er det åpningsuke i Media City Bergen med foredrag, seminar, hackathon og sosiale happenings.