Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for informasjons- og medievitenskap

Det er ingen tvil om at samarbeid styrker forskning. Det nyter Infomedia godt av.
PREPARE-prosjektet er glade for å ønske velkommen sin nyeste forsker: Ph.d-kandidat Solveig Kristine Bortne Høegh-Krohn.
Sammenliknet med mange andre land styrer norske lesere ikke unna nyheter om politikk. Denne og andre innsikter fra Reuters Digital News Report og dens norske underrapport presenterte Janne Bjørgan hos Fritt Ord.
Ny artikkel beskriver tre stadier av nyhetsopplevelse i krisetid: Ritualistisk sjekking, sjokkert fordypning, gjenvunnet stabilitet.
Som del av NordMedia-konferansen 2023 i Bergen arrangererte PREPARE et panel om prosjektets teoretiske ambisjoner.
Vår nye PREPARE-postdoktor Özlem Demirkol Tønnesen forklarer tyrkisk politisk twitter.
Bachelorkandidat i medie- og interaksjonsdesign, Hedvig Bache Hungnes, er medgründer på prosjekt som får støtte av UiB idé.
Urolige tider, klimakrise og svak kronekurs til tross - aldri før har så mange studenter ved Institutt for informasjons- og medievitenskap reist på utveksling.
«Likte du denne saken, liker du kanskje også denne?» Nesten 6 av 10 nordmenn er bekymret for hva de går glipp av grunnet personaliserte nyheter.
Jens Kjeldsen argumenterer for at mye av det som anses som tradisjonell formidling – som foredrag og presentasjoner – er usynlig, fordi det foregår i fora som ikke er offentlig for alle.
Tenåringer gjør emosjonelt arbeid for å håndtere digital på- og frakoblingskultur, og har ulike vilkår for å lykkes.
Medlemmer fra forskningsgruppen for Film, Fjernsyn og Visuell Kultur kommer til å presentere på årets NECS konferanse i Oslo, 13.-17. juni
Medlem av Forskningsgruppen Ida Andersen ser nærmere på Barnas nyttårstale fra 2022 og diskuterer hvordan barns taler kan og bør vurderes.
Ph.d-stipendiat Marianne Borchgrevink-Brækhus vant prisen for Årets Forskningsartikkel i Norsk Medietidsskrift.
Infomedia signerte i slutten av mai en formålsavtale (eng.: memorandum of understanding) med institutter ved Dublin City University og Vietnam National University Ho Chi Minh City.
I denne podcasten deler ivrige formidlere og erfarne fagpersoner sine beste tips om hvordan du kan jobbe med formidling. Bruk deres råd og ekspertise som verktøy i ditt eget formidlingsarbeid!
Medielærerseminaret 10. Mai og tok sted i Grieghallen i Bergen. Dagens temaer spente rundt "Ny teknologi i klasserommet" og "Ytringsmot og ytringfridom".
Medlem av forskningsgruppen for retorikk, demokrati og offentlig kultur Jens E. Kjeldsen, samt Mette Paust-Andersen og Elisabet Kolbrun Hansen, tok ni videregående elever med til Talefest i Danmark.

Sider