Institutt for informasjons- og medievitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for informasjons- og medievitenskap

Arbeidspakken er en del av det nye SFI-senteret for ansvarlig medieteknologi (MediaFutures).
42 prosent av alle nordmenn har tilgang til nyhetene bak betalingsmurene.
UiBs SFI-søknad om å få etablere eit 300- millionars senter for ansvarleg medieteknologi vann fram! – Eg er heilt sett ut, seier senterleiar Christoph Trattner.
– Politivalden i USA er gneista som tenner kruttønna, seier Hilmar Mjelde.
Boka er lettlest, tydelig og substansiell. Den setter ord på egne medieerfaringer, og «limer» det hele sammen i et overordnet samfunnsperspektiv.
«Falske nyheiter spreier seg fortare enn sanne historier på sosiale medier. Kunstig intelligens kan vere vaksinen», skriv UiB-professor Bjørnar Tessem.
Hvilken nyhetsdekning vil vi få med nye teknologier som 360 graders video og virtual reality? Hva er mulighetsrommet, og hvilke nye etiske problemstillinger dukker opp? Det er blant spørsmålene UiB-forskere stiller seg i ny Routledge-bok.
Årets søkertall viser at Infomedia har meget attraktive studieprogram, sier instituttleder Leif Ove Larsen, som gleder seg over den store interesser for instituttets studietilbud.
Media City Bergen har vunne merket European Gold Label for beste klynge. – Samarbeid på tvers av sektorar bygger kvalitet, seier rektor Dag Rune Olsen.
Lyst til å ta en mastergrad i medier og kommunikasjon? Her får du informasjonen du trenger!
I årets første Norsk Medietidsskrift har Elisabeth Wiken publisert en artikkel basert på masteroppgaven «Instagram som arena for politisk meningsdannelse».
To prosjekt: Ett om algoritmestyrte nyhetssider, ett om innvandringsskeptikeres opplevelse av NRK.
Mads Kloster er tidligere masterstudent ved institutt for informasjons- og medievitenskap, og har levert sin master "Utnytte Virtual Reality-teknologi i utviklingen av nakkeøvelsesapplikasjoner”.
Adrian Borgund er tidligere masterstudent ved institutt for informasjons- og medievitenskap, og skrev masteroppgaven "Digitalisering av førstehjelpsopplæring for barn – Livreddende spillifisering".
Runar Olsen er tidligere masterstudent ved institutt for informasjons- og medievitenskap, og har levert sin master "minIBD: mobilapplikasjon til selvhjelp for personer med IBD”.
– «Komme til orde» er eit akademisk verk som har blitt underhaldande lesing utan å kompromisse på faglegheit, seier litteraturkritikarane. Prisen for beste sakprosa går til medieprofessor Anders Johansen.