Hjem

Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Hovedinnhold

Studenter i kantinen på Geofysisk institutt

Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet (Mat.Nat.) er et av syv fakultet ved Universitetet i Bergen. Fakultetet består av syv institutter som sammen utgjør grunnstammen av forskning og utdanning innen matematikk, kjemi, fysikk, datavitenskap, samt geologiske- og biologiske fag. Mat.Nat. er også vertskap for UiB satsingsområder innen marin forskning og klima og energiomstilling. 

Studietilbud | Studiehverdag | Forskning | Dekanens blogg | Nygårdshøyden sør

Nyhet
Oddfrid T. K. Førland under bioCEEDs 10-årsjubileumsseminar

Ti år med utvikling av fremragende utdanning

Etter ti år som senter for fremragende utdanning trekker bioCEED frem følgende tre suksessfaktorer for å lykkes med god utdanning; en kunnskapsbasert og kollegial praksis, med studenter som partnere.

News
Aquarium opening

Michael Sars-senterets maneter avduket på Akvariet i Bergen

Akvariet i Bergen inviterte til åpning av sin nyeste utstilling, «Havet i endring». Den nye installasjonen består av et stort akvarium med maneter som senteret sjenerøst har gitt i gave.

ÆRESDOKTOR
Christopher Aiden-Lee Jackson

Geologiprofessor og mangfoldsforkjemper utnevnes til æresdoktor

Det matematisk-naturvitenskapelige fakultets nye æresdoktor, Christopher Aiden-Lee Jackson, æres for sin forskning som har hatt stor betydning for forståelse av jordskjelv, vulkanisme og utvinning av naturressurser. Og for sin innsats for mangfold, inkludering og likestilling.

REALFAGREDDERVERDEN
Inga Berre utenfor Realfagbygget

Redder verden med kunnskap om geotermisk energi og internasjonalt samarbeid

Helt siden matematikkprofessor Inga Berre startet å studere har det vært viktig for henne å bidra til det beste for samfunnet. - Deling av kunnskap og godt internasjonalt samarbeid er avgjørende for å løse store samfunnsutfordringer, og det setter jeg pris på å kunne bidra til, sier hun.

MN-Valg 2024
Valg

Her er kandidatene som stiller til MN-fakultetsstyrevalget 2024 - 2025

I år er det valg på gruppe B og gruppe D til MN-fakultetsstyre! De velges for perioden 01.08.2024 - 31.07.2025