Institutt for biovitenskap (BIO)

Nyhetsarkiv for Institutt for biovitenskap (BIO)

Forsking på fakultetet skjer i stor grad innan disiplinar. Ei ny analyse av dei 10 siste åra med innbyrdes samarbeid på fakultetet avdekkar fleire interessante trekk.
Bergen får et forskningssenter som skal gi bærekraftige løsninger for havbruksnæringen. Forskere fra Uni Research og UiB samordner innsatsen.
Tirsdag 22. november opna næringsminister Monica Mæland Universitetet i Bergen sitt nye pilotanlegg for dyrking av mikroalgar på Mongstad. Målet er å utvikle mikroalgar som eit nytt verdifullt fôrråstoff for havbruksnæringa.
MatNat-fakultetet innfører en ny meritteringsordning for å gi undervisning høyere status. Professor Øyvind Fiksen ved Institutt for biologi søker ordningen.
Rektor Dag Rune Olsen har vært på besøk hos University of the South Pacific for å styrke samarbeidet mellom Bergen og Fiji. Han møtte også UiB-studenter på utveksling.
Deler opplevelsen av å formidle egen forskning i et stramt format foran 400 tilhørere.
Universitetet i Bergen (UiB) med bl.a. Senter for geobiologi og Havlaboratoriet har den største konsentrasjonen av marine forskingsmiljø i Europa.