Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Det er godt 4 år siden oppstarten på Japanhagen og 1 år siden åpningen. Søndag 24. mai blir dette markert med omvisninger. Åpent for alle.
Fra fredag 15. mai vises kunstinstallasjonen "Aline Victoria Birkeland – den ukjente eventyrer" i Krypten i De kulturhistoriske samlinger på Bergen Museum. Det er kunstneren Tonje Bøe Birkeland som står bak prosjektet.
Hva er det som gjør at millioner av pilegrimer hvert år valfarter til Lourdes og vasker seg i hellig vann? Les mer i Årbok for Bergen Museum 2007 - 2008.
Bergen Museum sammen med Bymuseet og Bergens Sjøfartmuseum, inviterer denne sommeren til spennende kulturminnevandringer i og rundt Bergen- til boplasser,funn og kulturminner i byens nærområde.
Kor hen du går i Nydalen på Arboretet, vil du finne vakre blomar som matchar med våre nasjonalfargar no til helga.
Berberis serratodentata blomstrer nå for første gang i Norge - i Arboretet.
Tirsdag 12. mai inviterer Bergen Museum til vårens siste kveldsåpne museum, denne gang i De kulturhistoriske samlinger. Nå er det arkeologidebatt og omvisning i steinalderutstillingen som er i fokus, i tillegg til åpne utstillinger på huset.
A brand new archaeological magazine has solved the last storage problems related to preserving the valuable archeological material from Bryggen in Bergen.