Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Det er ikke hvert år Argyrocytisus battandieri blomstrer. Den varmekjære busken er et flott syn akkurat nå.
I samarbeid med VilVite har Bergen Museum har utviklet et undervisningsopplegg omkring Darwin - evolusjonen og tilpasning. Dette er en del av Sommerviten , et opplegg for vitebegjærlige unge i Bergen i sommer.
The Shona people’s rainmaking ritual is considered to be so vulgar that the church has tried to eradicate it.
Ein sjeldan gång finn arkeologar heile, praktfulle gjenstandar som kan stillast ut utan nokon vidare forklåring, men oftast må ein nytte ulike teknikkar for å gjere gjenstandane forståelege for folk.
No frå midten av juni kjem dei fleste av dei historiske rosene i blom. Mange av rosene har spesielt god duft og enkelte sorter blir derfor brukt i parfymeindustrien. Eplerosen dufter i tillegg godt frå bladverket når dette vert litt fuktig.
Opplev sommerblomstene. Hovedutstillingen står i Botanisk hage innenfor smijernsporten, søndre inngang.
Shona-folkets regnrituale regnes som så vulgært at kirken har forsøkt å utrydde det. Frode Storaas ved Bergen Musuem har som første antropolog dokumentert på film Shona- folkets regnrituale.
Det er skrevet en god del om Urnes stavkirke og om dyreornamentikken, men om bruken av planter i kristen symbolikk er det skrevet mindre om.lite Det ser Dagfinn Moes artikkel i Årbok for Bergen Museum nærmere på.
Søndag er det Arboretets dag. Dette er et familiearrangement med aktiviteter for barna, omvisninger, utstillinger og musikkinnslag. Temaet er kulturminneåret.
Søndag 28. juni inviterer Bergen Museum, Bergens Sjøfartsmuseum og Bymuseet i Bergen på nytt til kulturminnevandring i sommerværet. Denne gangen går turen til Stend i Fana.
Underlige ting skjer på Bergen Museum i vinterferien. Utstillingsfigurer bytter plass, og gjenstander som har forsvunnet, dukker opp andre steder i utstillingene. Noen snakker om at figurer har fått liv. De kan snakke og bevege seg! Hva er det som skjer?