Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Det pusses. Det flyttes. De første skissene er levert. Se film om Museumsprosjektet 2014 her.
Kan vi lære gode sjekketriks av påfuglen? Hva er framtiden for lilletåen? Spørsmålene og aktivitetene er mange når Bergen Museum og Bergens Sjøfartsmuseum søndag 27. september inviterer til arrangementet: Med Darwins Blikk
En japansk tannpasta-tube, en ølboks og kullslagg fra de første Atlanterhavsdampere. Dette er objekter som forskere nå finner på de største havdyp og som nå finnes på utstilling, i tidskapsler.
Tirsdag 15. september vil Peter Wagner fra Det Kongelige Bibliotek i København foredra om Flora Danica og inspirasjonen fra Norge.
Arkeologiske undersøkelser på Bjørkum i Lærdal har avdekket over 20 hus, boder og tufter. Dette er antakelig også det største funnet i Norge av beinmateriale på en enkelt lokalitet fra vikingtiden.
Nå foreligger boken Den teatrale illusjon, en ny og aktuell bok om scenografi i et historisk og nåtidig perspektiv. Boken lanseres tirsdag 8. september på De kulturhistoriske samlinger.