Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Visste du at benrestene fra hestene funnet i Gokstad- og Osebergskipet finnes på Bergen Museum? Torsdag 28. januar kan du på Bergen Sjøfartsmuseum få vite mer om hva dette materialet kan fortelle.
Årets ferske utgave av Årringen, nr. 13, er nå kommet. Rogn, asal, rhododendron og apeskrekk er bare noe av det du kan lese om i denne utgaven.
Årsskrift nr. 13 for Arboretet og Botanisk hage, Milde, Bergen Museum, Universitetet i Bergen
Ytre rehabilitering av vinduer og fasade på De naturhistoriske samlinger gjør at noen utstillinger i museumsbygningen på Muséplass blir midlertidig stengt for en kortere tid.
Hva finnes av muggsopp i bygninger, arkiv og materiale? I hvilken grad er de farlige for helse og skaper problem for forvaltning av samlinger? Det var spørsmålet på fagdagen som ble arrangert på Bryggens Museum fredag 8.januar.
Vinteren har lagt eit hardt grep kring plantene i Arboretet og Botanisk hage. Det er likevel all grunn til å ta ein tur for å oppleve dei fine stemningane i skogen, eller la barna leike under trygge tilhøve.
Undervisningsutstillingen SPOR, som åpner i februar, lærer elever om fortidens klimaendringer ved hjelp av eksperimenter og interaktive modeller. Allerede den 28. januar inviteres lærere til kurs på museet både om utstillingen og temaet. Det er tid for påmelding.