Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Når sola endeleg i år varmar opp jord og små fjellplanter, er dei ikkje seine om å opne sine kronblad så insekt kan nå pollen og søt nektar. Allereie no må du vitja Botanisk Hage for å få med deg den tidlegaste bløminga.
Onsdag 21. april ble stillaset ved nordfløyen på monumetalbygningen på Muséplass tatt ned. Dermed står bygget fram med ny farge, slik det en gang var.
”Husk å ta sko på!” roper vi når våren melder sin ankomst og ungene suser av gårde barbeint. På Middelaldersamlingen er det blitt plass til føtter i en håndfull sko som har ligget flatpakket i de siste 750 årene.
Michael Sars- ekspedisjonen i 1910 har en sentral plass norsk og internasjonal havforskningshistorie, og Bergen Museum var sentral i både gjennomføringen av toktet og i bearbeidelsen av resultatene.