Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Torsdag vedtok universitetsstyret at Bergen Museum endrer navn til Universitetsmuseet i Bergen. Det engelske navnet er University Museum of Bergen.Endringen av navn gjelder allerede fra i dag, 30. september.
Prøvene av biologisk materiale som blir hentet opp fra havbunnen utenfor Nord-Norge på MAREANO-toktene er unike. For at de skal bli bevart for ettertiden og for at de skal bli tilgjengelige for flere forskere, er det inngått en avtale om deponering av MAREANO-materiale ved De naturhistoriske samlinger (DNS) ved Bergen Museum.
Ikke bare har Universitetsmuseet i Bergen åpnet ny nettbutikk, i våre to museumsbutikker finner du nå handlenett, paraplyer, mobiletui, notatblokker og bokmerker til sterk reduserte priser!
I middelalderen ble Norge et kongerike med en landsomfattende administrasjon etter mønster fra Europa. Kongedømmets ideologi bygget for en stor del på kirkens idealer, med Olav den hellige, Norges evige konge, som fremste symbol. Forholdet mellom kongemakt og kirke var preget både av samarbeid og konflikt.
Det er tid for å høste inn fra Nytteveksthagen i Botanisk hage. Årets tema i hagen er Asiatiske grønnsaker
Kom inn bak museets utstillinger, inn i kriker og kroker og oppdag bortgjemte rom. Skriv på middelaldersk vis med stylus på vokstavler. Og hvordan renser man bein – eller et hvalskjelett?
Fredag 14. sepember er det Kulturnatt i Bergen. Da inviterer museet til nattevandring i De naturhistoriske samlingene.
Hvor nært beslektet er bløtdyr som muslinger, skjell og blekksprut, vår nest størst artsrike dyre-rekke? Hvordan har skall, nervesystem, kropp og hode utviklet seg?
Denne høsten er Middelalderen virkelig i fokus her i byen med en rekke utstillinger og arrangement. Onsdag åpner utstillingen Sankta Sunniva og det heilage skrinet på Bryggens Museum , et felles prosjekt i samabeid med Bergen Museum.
I år bugner det av sopp i skogen, høst av skogens gaver, men vær sikker på hva du plukker. Godt at det er "Soppens dag" på Arboretet førstkommende søndag.