Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Professor Cornelis Christiaan Berg gikk bort den 31. august. Han var professor ved UiB fra 1985 - 2004 og hadde sitt virke ved Arboretet. Gjennom stillingen som direktør for stiftelsen Det norske arboret og ekspert på dendrologi har Berg bidratt med å bygge opp plantesamlingene på Milde.
Hva gjør du når du skal flytte en elefant, eller hvordan håndtere gjenstander behandlet med arsenikk? Hvordan er veien fra utgraving til forsking og ny kunnskap om vikingtiden?
I år er det 100 år siden Vingen, det største helleristningsfeltet i Sør-Norge ble oppdaget. Fredag markeres dette med blant annet et nytt stort bokverk
Ausevik-feltet i Sunnfjord, som er det nest største på Vestlandet, består av bergarten fyllitt som gir store utfordringer med forvitring og avspalting.