Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Velkommen til utstilling i Blondehuset om Julens botanikk. Her er det plantene - botanikken som står i fokus.
Det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål omkring marine bløtdyr. Nye resultat publisert i det anerkjente vitenskapelige tidsskriftet «Current Biology» viser at det marine bløtdyret Wirenia argentea – et ormelignende bløtdyr som lever på havbunnen - har en mer kompleks kroppsoppbygning på larvestadiet enn som voksen.
Søndag inviterer vi deg til en spennende opplevelse på Universitetsmuseet. Vi drar tilbake til året 1626, til den den lille vestlandsbygda Litladal.
Det kan være en utfordring å orientere seg på turveger og stier langt inne i skogen i Arboretet. Men nå blir det lettere - nye skilt skal gjør det mer attraktivt for publikum å gå på tur og finne vegen hjem igjen.
Jan Yde Poulsen disputerer torsdag 7. november 2013 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen.