Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Om tumultene blant museets publikum i 1853. Om de de nye naturhistoriske utstillingene som skal komme i et renovert museumsbygg. Om kongelige gravtradisjoner og sannsynligheten for at det ligger en konge i Domkirkens vegg. Om den unike samlingen av hesteskjelett på museet, og om bergenseren Leohard Stejneger som forlot hjembyen.
Universitetsmuseet, De kulturhistoriske samlinger, åpner først kl 12 tirsdag 17 desember på grunn av internt arrangement.
Sjelden har vi sett så store skader på skogen i Arboretet. Vindens herjinger sist torsdag gjorde et stort innhogg i den storvokste sitkagranskogen.
Utstillingen "I denne søte juletid" er åpnet på De kulturhistoriske samlinger. Her kan du få vite mer om gamle baketradisjoner. Konkurranse - fine premier!
Utstillingen «Julens botanikk» åpnet søndag 1. desember i Blondehuset på Arboretet og står fram til og med søndag 22.desember. Her kan du få vite mer om hva juleplantene egentlig er og hvor de kommer fra; om krydder, nøtter, frukter, juleblomster og vintergrønt