Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

The Journal of Natural History publiserte i disse dager et spesialnummer med særlig fokus på de ormelignende bløtdyrene, deres biologi og slektskapsforhold. Bindet er redigert av Universitetsmuseets Christiane Todt, i samarbeid med Julia D. Sigwart fra Queen’s University Belfast og Amélie H. Scheltema fra Woods Hole Oceanographic Institution
Velkommen til utstilling i Blondehuset og i hagen utenfor om Julens botanikk. Her er det plantene, botanikken som står i fokus.
Universitetsmuseet i Bergen får ikke oppstartsbevilgning gjennom statsbudsjettet. Det betyr at publikum må vente til tidligst 2019 for å se dyrene igjen. – Jeg er naturlig nok skuffet, sier rektor Dag Rune Olsen.
Steffen Roth og kolleger oppsummerer det en hittil vet om den sist oppdagede insektordenen, Mantophasmatodea, i en ny publikasjon.
Mose sammen med stein og grus er vakkert, og kan oppleves året rundt. Ta en tur for å se på øyene i grusdammen i Japanhagen som vi har bygget opp igjen med flott mose.