Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Museet har mange vakre gjenstander som ligger vel forvart i våre magasiner. På instagram kan du finne noen av disse skattene
Då Universitetsmuseet si samling av bygningssteinar frå mellomalderen vart flytta i 2013 dukka det opp, innimellom bygningsfragmenta, to krigsmedaljar med klare band til det nazistiske Tyskland. Dei har etter alt å døma kome for dagen ved oppryddinga på Bergenhus i åra etter den store eksplosjonsulukka i Bergen i 1944. Kva er historia bak dette?
Det gjør ikke så mye om det rotvelter noen trær av gran og hemlokk i Arboretet, men langt verre blir det når stormen gjør innhogg i den verdifulle samlingen av sørbøk (Nothofagus). Sørbøkdalen er ikke lenger det den var.
Muséhagen på Nygårdshøyden er en lun og solrik grønn lunge, flittig brukt av både bergensere, studenter og tilreisende. De vakre og fargerike plantene i hagen er populære fotomotiv. På fine sommerettermiddager yrer hagen av folk. Antakelig besøker nærmere 100 000 personer museets utstillingshage midt i byen hvert år.
Vår lille juleutstilling av et angivelig nisseskjelett har blitt tatt opp til debatt i flere medier i løpet julen og på nyåret i 2015.
Er det greit at Facebook og Google vet alt om deg? Er sosiale medier arenaer for fellesskap eller mobbing? Er barn rettsløse i Norge i dag? Grunnlovsutstillingens ulike spørsmål vekker debatt og er en ressurs i undervisningen