Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Ta en pause i en hektisk førjulstid og besøk utstillingen i Arboretet. Alle juleplantene, duftene og musikken gir en totalopplevelse som gjør at du kommer i julestemning. Tar du turen i helgen får du servert gløgg, helt gratis.
Årboken 2015 er kommet, i år med ett tema: "Klima i endring". Klima legger rammene for våre liv og samfunn. Forskning, nye arkeologiske funn og klimaindiaktorer fra museumssamlingene bidrar alle med kunnskap om årsaker og virkningene av at klimaet nå endrer seg. Dette handler årets utgave av Årbok for Universitetsmuseet om.
C14-dateringer av en hodeskalle som ble funnet på Kyrkjetangen på Bønes ved Bergen i sommer viser seg å være levninger etter et menneske som levde i eldre steinalder, for ca. 8500-9000 år siden. Dette er blant de eldste funn som er gjort av menneskeskjelett i Norge. Foreløpige analyser av kraniet tyder på at det er fra et godt voksent individ, sannsynligvis en mann, som har levd av det havet... Les mer