Hjem

Senter for kvinne- og kjønnsforskning

Hovedinnhold

Ida Bloms hus, side entrance

Kontaktinformasjon

Senter for kvinne- og kjønnsforsking
Besøksadresse: Parkveien 9
Postadresse: PB 7805, 5020 Bergen
Telefon: 55 58 27 05
E-post: post@skok.uib.no

 

Senter for kvinne- og kjønnsforskning er eit tverrfagleg senter for forsking, formidling og undervising om kjønn, seksualitet, og feministisk teori. Senteret har ein kritisk, historisk og global profil, med fokus på samspelet mellom kjønn og andre maktstrukturar i samfunnet, som rase, klasse og etnisitet. SKOK er ein pådrivar for kjønnsforsking ved UiB, samt ein aktiv aktør innan kjønnsforsking nasjonalt og internasjonalt.

Senteret tilbyr bachelorprogram i kjønnsstudium, årsstudium i kjønn, seksualitet og mangfald og forskarutdanning.

Kontaktinformasjon

Senter for kvinne- og kjønnsforskning (SKOK)
Besøksadresse: Parkveien 9
Postadresse: PB 7805, 5020 Bergen
Tel: +47 55 58 27 05
E-post: post@skok.uib.no

 

Debattinnlegg
A view of a sailboat from the fore of another sailboat, the words Store norske leksikon in the top left corner, and "kjønnsidentitet" written in the search field

Støtte til Store norske leksikon om kjønn

Sammen med fire andre senterledere for kjønnsforskning i Norge gir SKOKs Kari Jegerstedt sin støtte til Store Norske Leksikons artikler om kjønnsidentitet i dette debattinnlegget.
Kronikk
To menn i mørke klær, en åsside og et tre med gule blader i bakgrunnen

Regjeringen åpner for å innskrenke retten til flyktningstatus. Det er urovekkende.

I denne kronikken kritiserer Jessica Schultz ved CMI og postdoktor Kari Anne Drangsland ved SKOK/UiB regjeringens flyktningpolitikk for å skape et B-lag av flyktninger.
Gjesteforskar
Kvinne med blondt, kort hår i svarte og mørkraude klede står framfor ein søyle og eit skilt for Senter for kvinne og kjønns-forsking og Senter for vitskapsteori

Verdifullt tilskot til kjønnsforskinga ved UiB

Professor i filosofi ved UiT, Annamari Vitikainen, er gjesteforskar hos Senter for kvinne- og kjønnsforsking (SKOK) ved UiB i studieåret 2021-2022.

Kronikk
Eit mindre bilete av ei kvinne i kvit topp og håret opp, på ein bakgrunn av ein illustrasjon av kvinner med ulik farge på hår, hud og klede

Navnet former kjønnsforskningen

Navnet «kjønnsforskning» har gitt feltet et forskningsobjekt, nemlig kjønn. I denne kronikken slår Kari Jegerstedt, konstituert senterleder for SKOK, et slag for den feministiske vitenskapskritikken.
TemPro-prosjektet
Kvinne i raud jakke, svart genser, dongeribukse og fargerikt sjal sitter på en grønn benk med rosa rhododenron-busker i bakgrunnen

Utforsker "return turn" i Tyskland

Kari Anne Drangsland, postdoktor i TemPro-prosjektet, utforsker hvordan vendingen mot midlertidig beskyttelse manifesterer seg i Tyskland og Norge.

Ledige stillinger

Det er ingen ledige stillinger ved denne enheten for øyeblikket.