Hjem

Senter for kvinne- og kjønnsforskning

Hovedinnhold

Ida Bloms hus, side entrance

Kontaktinformasjon

Senter for kvinne- og kjønnsforsking
Besøksadresse: Parkveien 9
Postadresse: PB 7805, 5020 Bergen
Telefon: 55 58 27 05
E-post: post@skok.uib.no

 

Senter for kvinne- og kjønnsforskning er eit tverrfagleg senter for forsking, formidling og undervising om kjønn, seksualitet, og feministisk teori. Senteret har ein kritisk, historisk og global profil, med fokus på samspelet mellom kjønn og andre maktstrukturar i samfunnet, som rase, klasse og etnisitet. SKOK er ein pådrivar for kjønnsforsking ved UiB, samt ein aktiv aktør innan kjønnsforsking nasjonalt og internasjonalt.

Senteret tilbyr bachelorprogram i kjønnsstudium, årsstudium i kjønn, seksualitet og mangfald og forskarutdanning.

Kontaktinformasjon

Senter for kvinne- og kjønnsforskning (SKOK)
Besøksadresse: Parkveien 9
Postadresse: PB 7805, 5020 Bergen
Tel: +47 55 58 27 05
E-post: post@skok.uib.no

 

velkommen

Velkommen til Det humanistiske fakultet!

– Vi er svært glade for at akkurat du har valt å studere her hos oss, seier dekan ved Det humanistiske fakultet, Camilla Brautaset. Vi gler oss til å ta i mot deg!

Kronikk
Eit mindre bilete av ei kvinne i kvit topp og håret opp, på ein bakgrunn av ein illustrasjon av kvinner med ulik farge på hår, hud og klede

Navnet former kjønnsforskningen

Navnet «kjønnsforskning» har gitt feltet et forskningsobjekt, nemlig kjønn. I denne kronikken slår Kari Jegerstedt, konstituert senterleder for SKOK, et slag for den feministiske vitenskapskritikken.
TemPro-prosjektet
Kvinne i raud jakke, svart genser, dongeribukse og fargerikt sjal sitter på en grønn benk med rosa rhododenron-busker i bakgrunnen

Utforsker "return turn" i Tyskland

Kari Anne Drangsland, postdoktor i TemPro-prosjektet, utforsker hvordan vendingen mot midlertidig beskyttelse manifesterer seg i Tyskland og Norge.
Mikroaggresjon
Tekst på arabisk og bilete av Randi Gressgård

Mikroaggresjon på arabisk

Det første tidsskriftet for arabisktalande i Noreg, DER, inkluderer i sitt nyaste nummer ein omsett versjon av UiB-forskar Randi Gressgård sin artikkel om mikroaggresjon: Å stange hodet i veggen.

Blogginnlegg
Stones

FEMSAGs grunnleggende begrep, runde 2: "Sex" og "gender"

I dette blogginnlegget reflekterer Claus Halberg rundt den andre delen av tittelen til prosjektet FEMSAG: Feminist Theory After Sex and Gender.

Ledige stillinger

Det er ingen ledige stillinger ved denne enheten for øyeblikket.

SKOK i media