Universitetsbiblioteket

Nyhetsarkiv for Universitetsbiblioteket

Sjekk tilbudene ved Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek
Bibliotek for samfunnsvitenskap, musikk og psykologi har siden april vært åpen 24/7 for alle som studerer ved universitetet. Denne prøveordningen skal nå evalueres.
Denne høsten legges UiB Innsikt for første gang til Universitetsbiblioteket. – Vi tror det kan gi en mer uformell ramme rundt disse arrangementene, sier rektor Margareth Hagen.
Digital kildekritikk et et grunnkurs i Mitt UiB som tar for seg hvordan du forholder deg til vitenskapelig informasjon i sosiale medier, nyheter og i faglitteratur. Går både vår og høst.
Velkommen til en rekke spennende foredrag i Frille og Dyvekes vinkjeller. I høst er temaet for foredragene «Kirkebyen Bergen i middelalderen».
Norsk Ordbok, ei skikkeleg gullgruve av ei ordbok, finst no i ei komplett nettbasert utgåve, frå a til å. I tillegg er nytt materiale publisert for første gong sidan Universitetet i Bergen overtok ordboka i 2016.
Søndag 10. oktober er det er 160 år siden Fridtjof Nansen ble født, og Universitetsbiblioteket har i den anledning satt sammen en stor utstilling.
Wittgensteinarkivet (WAB) er tildelt 1 670 000 NOK til kvalitetssikring og oppdatering av verdens forskningsinfrastruktur for Wittgensteins Nachlass.
Velkommen til en rekke spennende foredrag om Kongebyen Bergen i høstens Middelalderforum.
Etter tre uker med både hjemmekontor, -skole og -barnehage var det kanskje mange som hadde en variant av dette postkortet som et indre bilde av den kommende påskeuken hjemme. Sjeldent har vel dette gamle påskekortet vært så treffende som denne annerledespåsken hvor mange kanskje kjenner litt på brakkesyken.
No er det mogleg å tilgjengeleggjere forskingsdata dine i UiB sitt opne forskingsdataarkiv.
Med ditt student- og ansattkort har du fra 21. august tilgang til biblioteket frem til kl. 22.00 på hverdager, og kl. 08.00-20.00 på lørdager og søndager
Universitetsbiblioteket inngår samarbeid med Universitet i Tromsø - Norges arktiske universitet, om DataverseNO.
Fredag 27. april ble det arrangert poster workshop for stipendiater og postdocs, noe som var veldig populært!
Norske forskningsinstitusjoner har signert en ny og unik avtale med forlaget Elsevier. Avtalen gir tilnærmet full åpen tilgang til forskningsartikler.
Alle fakulteter tar i bruk Avhandlingsportalen for innlevering av doktorgradsavhandlinger ved UiB mandag den 8.april 2019.  Det nye systemet vil levere avhandlinger til trykking, digital arkivering og tilgjengeliggjøring i BORA. Portalen vil innen kort tid også levere pressemeldinger og kalenderoppføringer til UiB sine nettsider.
Torsdag 28. mars startet Bibliotek for matematisk-naturvitenskapelige fag opp med et nytt konsept: Kunnskapseplet - PopVit i biblioteket! Førstemann ut var Professor Bodil Holst fra Institutt for fysikk og teknologi, med foredraget Nanoteknologi - hva er det?
Unit forlenger ikke avtalen med forlaget Elsevier. Dette er den største og dyreste tidsskriftsavtalen for norske forskningsinstitusjoner. Universitetene i Bergen, Oslo, Tromsø og Trondheim stiller seg bak beslutningen.