Universitetsbiblioteket

Nyhetsarkiv for Universitetsbiblioteket

Vil du lære mer om akademisk skriving og publisering, samarbeid og åpen vitenskap, kan du ta online-kurs som tilbys av Nature, få innsikt gjennom PhD on Track eller bestille kurs.
Velkommen til en rekke spennende foredrag om Kongebyen Bergen i høstens Middelalderforum.
No er det mogleg å tilgjengeleggjere forskingsdata dine i UiB sitt opne forskingsdataarkiv.
Med ditt student- og ansattkort har du fra 21. august tilgang til biblioteket frem til kl. 22.00 på hverdager, og kl. 08.00-20.00 på lørdager og søndager
Universitetsbiblioteket inngår samarbeid med Universitet i Tromsø - Norges arktiske universitet, om DataverseNO.
UiBs ansatte kan bli tatt ut i streik fra 24. mai. En streik vil få konsekvenser for Universitetsbiblioteket, da bibliotekene kan bli helt, eller delvis stengt.
Fredag 27. april ble det arrangert poster workshop for stipendiater og postdocs, noe som var veldig populært!
Norske forskningsinstitusjoner har signert en ny og unik avtale med forlaget Elsevier. Avtalen gir tilnærmet full åpen tilgang til forskningsartikler.
Publiseringsstatistikken 2018 for Universitetet i Bergen er nå publisert. Vi ser en tydelig vekst i både publiseringsomfang, nivå 2 andeler og internasjonalt samforfatterskap.
Alle fakulteter tar i bruk Avhandlingsportalen for innlevering av doktorgradsavhandlinger ved UiB mandag den 8.april 2019.  Det nye systemet vil levere avhandlinger til trykking, digital arkivering og tilgjengeliggjøring i BORA. Portalen vil innen kort tid også levere pressemeldinger og kalenderoppføringer til UiB sine nettsider.
Torsdag 28. mars startet Bibliotek for matematisk-naturvitenskapelige fag opp med et nytt konsept: Kunnskapseplet - PopVit i biblioteket! Førstemann ut var Professor Bodil Holst fra Institutt for fysikk og teknologi, med foredraget Nanoteknologi - hva er det?
Unit forlenger ikke avtalen med forlaget Elsevier. Dette er den største og dyreste tidsskriftsavtalen for norske forskningsinstitusjoner. Universitetene i Bergen, Oslo, Tromsø og Trondheim stiller seg bak beslutningen.
Lær deg verktøyet som nesten alle fastleger bruker. Universitetsbiblioteket har skaffet tilgang til NEL.
Programmet for Middelalderforum er klart!
Forhandlingene med de fire største akademiske forlagene, Elsevier, SpringerNature, Wiley og Taylor & Francis, er over en måned på overtid. Dette er status for tilgang til tidsskriftene.
Alle UiBs fakulteter går nå over til digitale litteraturlister. Tre fakulteter er allerede i gang med digitale lister for vårens emner.
I Billedsamlingens vinduer åpner nå en helt ny utstilling. "En mangfoldig skattkiste" er tittelen på utstillingen som presenterer spennende og ukjente skatter fra Spesialsamlingenes fire enheter: Billedsamlingen, Manuskript- og librarsamlingen, Språksamlingane og Skeivt arkiv.
Forlagsforhandlingene med Elsevier, Springer, Wiley og Taylor & Francis, går nå på overtid, og vi kan komme til å miste tilgang til vitenskapelige artikler første februar.