Hjem
Universitetsmuseet i Bergen
Bygg

Historisk museum stengt

Universitetsmuseets kulturhistoriske bygg kalt Historisk Museum, er stengt for rehabilitering. Her har vi samlet saker knyttet til stengingen, lenker til kulturhistorisk formidling, forvaltning og forskning, og noen inntrykk fra utstillingene slik de stod før stenging.

Historisk Museum
Foto/ill.:
Adnan Icagic, Universitetsmuseet i Bergen

Hovedinnhold

 

Universitetsmuseet - kulturhistorie ("Historisk museum") har utstillinger i fire etasjer samt at det er magasiner og kontorarbeidsplasser i bygget. 

 

hs10_foto_adnan_icagic
Foto/ill.:
Adnan Icagic, Universitetsmuseet i Bergen

Universitetsmuseets kulturhistoriske museum stenges

Kulturhistorisk museum stenges og totalrehabiliteres for å møte dagens krav til sikkerhet og til et moderne museumsbygg. I mellomtiden vil publikum få oppleve utstillinger fra Universitetsmuseets kulturhistoriske samlinger blant annet i museets naturhistoriske bygg. Les rektor Margareth Hagen og museumsdirektør Kari Loe Hjelles kommentarer til saken.

 

Utstilling
Foto/ill.:
UM

Video fra utstillingene i Historisk Museum

Vi har omkring 18 ulike tematiske utstillinger i bygget; alt fra den elste steinalder til tema knyttet til moderne kolonisering. Dette er en stemningsfull gjennomgang av noen høydepunkt i de ulike utstillingene.

 

Steinalderutstillingen
Foto/ill.:
UM

Guide til utstillingene i Historisk museum

Vår guide inneholder en kort beskrivelse av utstillingenen i bygget slik de stod høsten 2022.

 

Utstilling
Foto/ill.:
UM

Etasjeplan i Historisk museum

Her finner du en enkel kartskisse med informasjon om hvor du ville ha funnet de ulike utstillingene før vi stengte høsten 2022.