Home

Education

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Bli UiB-student

10 grunner til å bli UiB-student

Forskning i verdensklasse, campus midt i byen og gode jobbutsikter. Vi gir deg 10 gode grunner til å bli UiB-student.

mof-student04red.jpg

Fem studenter sitter i solen
Photo:
Eivind Senneset

1. Få undervisning av forskere i verdensklasse

 Våre undervisere er også forskere. Mange av disse er helt i verdenstoppen på sine fagfelt. Derfor er også UiB rangert rangert som nummer 37 i verden innen marin forskning

Se hele vårt studietilbud.

2. Få ettertraktet utdanning og bli en ettertraktet arbeidstaker

Studieprogrammene våre utvikles i tråd med samfunn og arbeidsliv. Årets nyheter er seks fremtidsrettede utdanninger innen medieproduksjon og -teknologi, tre sivilingeniørprogrammer innen hav, energi og medisin, og lektorutdanning innen historie eller religionsvitenskap.

Uavhengig av hva du velger: Kandidatundersøkelsen fra 2016 viser at hele 83 prosent av uteksaminerte masterstudenter var i relevant arbeid allerede ett år etter endt utdannelse. Les mer om undersøkelsen her. Eller møt Livar som har fått jobb innen digitalisering.

3. Skreddersy din egen grad

Vi er et breddeuniversitet, noe som betyr at vi tilbyr utdanning på høyt nivå innen alle fagfelt. Du kan ta valgfag (valgfrie emner) fra andre fagfelt, og på den måten sette sammen en utdanning som ingen andre har. Her er alle emnene som finnes på UiB.

4. Reis på utveksling - uansett hva du studerer

Alle som studerer ved UiB kan reise på utveksling. Det betyr at du kan ta deler av graden din ved et universitet i utlandet, og på den måten lære et nytt språk, en ny kultur, og bli undervist i noe som ingen andre lærer. Få full oversikt over hvor du kan reise. Eller se hvordan Mari opplever sitt opphold ved University of Otago, New Zealand

5. Studer midt i byen

Vi er landets eneste universitet med hovedcampus midt i sentrum. Du vil derfor ha umiddelbar nærhet til lesesalen, matbutikken, utelivet , Brannkamper og resten av byen. Her er hvorfor Bergen er landets beste studentby. 

6. Bo med naturopplevelser i umiddelbar nærhet

Bergen er omgitt av fjord og fjell. Er du sliten etter lesningen, kan det faktisk være så lite som fem minutter gange til du er omgitt av naturen og på vei til et av de syv fjell.

Se denne videoen for å forstå hva vi mener.

7. Kom til et digitalt universitet

Universitetet i Bergen skal i år bli ledende i Norge på digitalisering av utdanningen. Det betyr blant annet tilgang til digitalt pensum, rapporter og oppslagsverk

Her er digitaliseringsstrategien vår.

8. Få landets beste studentvelferd

Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) er kåret til landets beste. SiB tilbyr alle studentvelferdstjenester, for eksempel bolig, kafe, trening og helse.

Få full oversikt over velferdstilbudet.

9. Besøk et av landets mest aktive kulturhus

På studentkulturhuset Kvarteret blir det hvert år gjennomført mer enn 1500 arrangement. Det betyr at du hver eneste dag året igjennom kan velge å gå på minst fire konserter, debatter, filmvisninger, quizer eller revyer.

Sjekk ut Kvarteret sine nettsider

10. Ta del i en lang og stolt historie

Universitetet i Bergen har røtter tilbake til 1825 da Bergen Museum ble stiftet. I 1946 ble vi opprettet som universitet, det andre i landet.

Les alt om vår historie.