Om oss

Målet vårt er å holde et høyt internasjonalt nivå på undervisningen og forskningen ved instituttet. Vi ble rangert som best blant alle IKT-institutt i Norge i den siste evalueringen som Norges Forskningsråd gjennomførte (2012).

Utdanningen vi tilbyr dekker de sentrale delane av informatikk, med mulighet tilspesialisering innenfor de delene av faget der instituttet har forskningsaktivitet.

Institutt har lokaler i Høyteknologisenteret i Bergen. Her har vi undervisningsrom, lesesaler og datalabber for studentene i 1. til 3. etasje i datablokka. Kontor og møterom for instituttets ansatte er i 3. til 5.etasje. Ekspedisjonskontoret er i 4.etasje, rett utenfor heisen.

Instituttet har for tiden 22 faste vitenskapelige stillinger, 8 professor II/ førsteamanuensis II, 15 postdoktorer/forskere og 6,5 teknisk/administrative stillinger. Instituttet har ca. 45 stipendiater, ca. 80 masterstudenter og ca. 200 studenter på lavere grad.