Hjem
UiB Bærekraft
Bærekraft

UiBs KLIMAKONKURRANSE 2024

Bli med på UiBs klimakonkurranse og få muligheten til å vinne 15 000 kroner med laget ditt!

Logo Bærekraftspilotene
Bli med på klimakonkurranse og gjør en forskjell - enkelt og engasjerende!
Foto/ill.:
Merjem Emma Torlo Djugum

Hovedinnhold

Bærekraftspilotene ved UiB arrangerer en konkurranse der du kan påvirke UiBs klimautslipp ved å loggføre dine hverdagsvaner! Enkelt og engasjerende!

Hva skjer?

I perioden 11. mars til 5. april kan du, sammen med ditt lag, være med å redusere utslipp, og samtidig få muligheten til å vinne premier. Dette gjøres ved å enkelt loggføre vaner gjennom applikasjonen Ducky Eco. Det er ikke mulig å få minuspoeng i konkurransen. I tillegg blir det flere GRATIS klimavennlige arrangementer som dere kan delta på for ekstra utslippskutt, og større vinnersjanse. Vi vil også dele ut helt tilfeldige premier underveis, så det gjelder å loggføre vanene dine hver dag!

På slutten av perioden avslutter vi med en fest der det blir premie til de lagene som har redusert mest CO2-utslipp! Meld deg på sammen med din studentorganisasjon, klassen din, idrettslaget eller fagutvalget ditt. Gruppen bør helst være på mellom 10 og 20 personer. Vi gleder oss til en engasjerende periode med DERE på laget!

Hvordan vinne premier?

 • Det laget som klarer å kutte mest utslipp vinner en pengepremie på 15 000,-! Her vil vi regne ut et gjennomsnitt per deltaker på laget, slik at det ikke nødvendigvis er fordelaktig med flere lagmedlemmer. 
 • Vi ønsker at alle skal ha mulighet til å vinne, og vil derfor dele ut premier til tilfeldige deltakere i løpet av konkurranseperioden. Husk derfor å loggføre dine vaner hver dag i konkurranseperioden. 
 • Laget vil i tillegg få mulighet til å vinne premier dersom dere reduserer minst 2000kg CO2e.
 • Dere kan også samle inn ekstrapoeng ved å delta på ett eller flere av våre samarbeidsarrangementer underveis (disse vil publiseres i facebook-arrangementet), eller å ta tog fremfor fly hjem i påskeferien.
 • Disse poengene sendes inn ved konkurranseslutt, blir omgjort til CO2e, og vil dermed kunne snu opp ned på hele poenglisten! 
 • Vinneren avsløres på premieutdelingen 8. april!

Hva slags premier kan dere vinne?

Pengepremier kan brukes på et klima- eller miljøvennlig arrangement eller opplevelse, eller annet som kan begrunnes som en klimavennlig investering. Eksempel kan være en felles middag, med grønne eller lokale råvarer, en hyttetur med togbilletter til laget, studietur, kurs eller annet sosialt arrangement! 

Andre premier vil blant annet være

 • Festivalpass til Høydenfestivalen
 • Festivalpass til Varmere Våtere Villere
 • Gavekort til cafe
 • Gavekort til sportsbutikk
 • Kinogavekort
 • Gavekort på bokhandel
 • Pizza-gavekort
 • Reparasjonsgavekort

Hvem er vi?

Bærekraftspilotene er fire studenter som er ansatt ved UiB for å bidra mot målet om et klimanøytralt UiB innen 2030. 

Hva er Ducky Eco?

Klimakonkurransen er et mesterskap utviklet av Ducky og Fremtiden i våre hender og handler om å kutte CO2e - og hvert kutt teller! På den digitale plattformen til Ducky registrerer studenter selv hvilke miljøvennlige aktiviteter de gjør hver dag, som kortere dusjer, redusering av matsvinn og reising med kollektivt. For hver lille aktivitet regner nettsiden ut hvor mye CO2e man har spart. Man får også tips til hva slags klimakutt man kan gjøre og hvilken effekt det gir.

Gjennom konkurranseperioden kan du hele tiden følge score og statistikk til medstudenter og motstanderlag i sanntid - noe som øker konkurranseinstinktet og klimaeffekten. Laget som har kuttet mest CO2e når konkurransen avsluttes, vinner!

Konkurransen er støttet av Klimafondet ved UiB - les mer her.