Home
Department of Comparative Politics

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
SAMPOL290: Praksisbedrift

CoEvent

CoEvent er et selskap som gjennom 12 år har spesialisert seg innen arrangementer og konferanser for bedrifter og organisasjoner. Frem mot juli 2019 skal CoEvent planlegge og gjennomføre The Tall Ships Races Bergen, som prosjektleverandør til Bergen Kommune.

Tall Ships Races
Photo:
CoEvent

Main content

Det er femte gang har Bergen fått æren av å være offisiell vertskapshavn for The Tall Ships Races. 21. - 24. juli 2019 vil byen igjen fylles med de største og vakreste seilskutene i verden. Vi har en lang tradisjon som vertskap for internasjonale og offentlige arrangementer. Denne erfaringen har gitt byens gode rykte som vertskapsby. Den varme og vennlige atmosfæren, gjestfriheten og entusiasmen, kombinert med vakre omgivelser, gjør det spesielt for seilskutene å komme til Bergen.

Hva skal prege arrangementet i Bergen?

80% av Norges befolkning bor og har bodd langs kysten. Norge er og har gjennom lang tid vært en av de største sjøfartsnasjonene i verden. Bergen er den ledende sjøfartsbyen i Norge med stolte tradisjoner, og har siden hansatiden hatt en sentral rolle i norsk sjøfartshistorie. Seilskutefestivalen TSR Bergen 2019 skal knytte nåtiden sammen med fortiden og bidra til å opplyse barn og unge om den stolte historien som har ført byen og landet til hvor vi er i dag.

Skutefest/Folkefest: Omkranset av de største og vakreste seilskutene i verden med vår målbindende natur som bakteppe, skal vi over fire sommerdager kaste lys på viktige temaer som samhold, miljø og toleranse. Lokale delikatesser, fengslende kulturinnslag, aktiviteter og praktfull musikk skal prege byen vår. De brosteinsbelagte gatene våre skal smykkes opp med parader og opplevelser i enestående bergensstil. Fra morgen til kveld skal vi sammen forføre tilreisende og de makeløse skipene med vår egen Statsraad Lehmkuhl i spissen.

Ungdomsarbeidet: TSR er et av Europas største idrettsarrangement og det er et krav at minimum 50% av mannskapet om bord på skutene er ungdom mellom 15 og 25 år. Det er disse ungdommene, sammen med de vakre skutene, som er hovedattraksjonene i den fire dager lange festivalen vi skal arrangere. Det skal legges til rette for vennskapelig konkurranser i form av tautrekking, fotballkamper, basketballkamper, sandvolleyball, løp opp Stoltzekleiven etc. I tillegg skal mannskapet representere skutene i «Crew parade», et karnevallignende opptog gjennom byen som avsluttes med en offisiell premieutdeling etterfulgt av en sosial samling for mannskapene i «Crew party». Vi skal skape opplevelser de husker resten av sitt liv, og et minne om Bergen som en by de vil komme tilbake til!

Miljøperspektivet: STI samarbeider med organisasjonen «Blue Flag», som arbeider for å opplyse båteiere i hele verden om utfordringene med plast i havet. Hvert år tilføres det mer enn 8 millioner tonn plast i havet, noe som naturligvis fører til store utfordringer for det marine dyreriket. TSR Bergen ønsker å sette fokus på denne utfordringen i forkant, under og etter arrangementet, og har innledet samtaler med flere mulige samarbeidspartnere i regionen.

Sikkerhet og beredskap: Publikum skal føle seg godt ivaretatt sikkerhetsmessig under arrangementet. Prosjektleverandør har hyret inn profesjonell hjelp til å planlegge og gjennomføre dette arbeidet, slik at vi er sikker på at dette blir godt ivaretatt, i samarbeid med Seksjon for samfunnssikkerhet og beredskap i Bergen Kommune, og Bergen Havn.