Home
News

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
UiB Innsikt:

UiB Innsikt under Festspillene

I vår samarbeider UiB Innsikt med Festspillene i Bergen. – Det er lang og god tradisjon for samarbeid mellom Festpillene og UiB, sier rektor Margareth Hagen.

Bilde fra "What is the City but the People" i Manchester.
Bilde fra "What is the City but the People" i Manchester.
Photo:
John Super

Main content

Vårens tre UiB Innsikt-arrangementer holdes i samarbeid med Festspillene i Bergen i pinsehelgen.

Festspillene i Bergen er Nordens største musikk- og teaterfestival, med musikk, teater, dans, ordskifter og arrangement for en bred publikumsgruppe.

– Det er lang og god tradisjon for samarbeid mellom Festpillene og UiB, og det er flott at vi i vår også går sammen om å invitere til UiB Innsikt. Festspillene i Bergen er en enormt viktig arena for kulturopplevelser og ordskifte for Bergen og for hele landet, sier rektor Margareth Hagen.

I tillegg til UiB Innsikt har universitetet og Festspillene blant annet samarbeidet om musikkterapiprosjektet «Festspillbroen» og «Stikk innom-konsertene» med musikkstudenter fra Griegakademiet. Disse konsertene har vært en fast del av festspillprogrammet siden 70-tallet.

Talkshow: Folkene og byen

UiB Innsikt-arrangementene under Festspillene er gratis og åpne for alle.

De tre arrangementene, et foredrag med musikkritiker og forfatter Alex Ross, en samtale mellom Ross og Festspill-direktør Lars Petter Hagen, samt et talkshow ledet av UiB-professor Frode Helmich Pedersen, vil alle gå for seg på Kulturhuset i Vaskerelven.

Sistnevnte arrangement, «Folkene og byen», er en samtale med utgangspunkt i Festspillenes åpningsseremoni, What Is the City but the People? Her stilles spørsmålene: Hva det vil si å leve i et fellesskap? Ser vi hverandre? Og: Har vi har en fungerende offentlighet?

I panelet sitter blant andre professor ved Institutt for klinisk psykologi Per Einar Binder, professor ved Institutt for informasjons- og medievitenskap Jens Elmelund Kjeldsen, aldringsaktivist og psykolog Anna Helle Valle, og journalist og forfatter Finn Tokvam. 

Les mer om vårens UiB Innsikt-program her.