Home
Department of Mathematics

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Karriereportalen

Lurer du på hva du kan bli om du studerer matematikk eller statistikk? Eller lurer du på hvilke bedrifter som ser på matematikere og statistikere som attraktiv arbeidskraft?

Main content

Hva kan jeg bli?

Vi har samlet informasjon fra ulike studenter som har studert ved Matematisk institutt og som nå er ute i arbeidslivet. De forteller både om studietiden ved instituttet, men også om arbeidslivet og hvordan det oppleves.

 

Hvor kan jeg få jobb?

Det er ikke alltid like lett å vite hvilke bransjer som trenger ferdigutdannede matematikere og statistikere. Derfor har vi intervjuet flere ledere i bedrifter i Norge for å finne ut hvorfor de ser på matematikere og statistikere som attraktiv arbeidskraft. De forklarer hvorfor realfagsstudenter er attraktiv arbeidskraft, hva de ser etter når de skal ansette nye medarbeidere og gir i tillegg tips til nåværende studenter om hva de bør tenke på under studiene for å få de jobbene man ønsker.

 

Kan jeg bli sivilingeniør?

Som følge av internasjonale tilpasninger er tittelen "sivilingeniør" nå erstattet av "Master i teknologi". Enkelte norske universiteter bruker fortsatt betegnelsen "sivilingeniør", men det er altså en 5-årig mastergrad det er snakk om.