Home
Department of Comparative Politics

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
NY ANSATT

Hvordan ser muslimske religiøse ledere i Europa på forholdet mellom islam og politikk?

Dette er temaet for doktorgradsprosjektet til vår nye stipendiat Olav Elgvin.

Olav Elgvin

Main content

Femårig engasjement

Elgvin startet i høst sitt femårige PhD-engasjement ved Institutt for sammenliknende politikk. Elgvins PhD handler om muslimske religiøse ledere i Tyskland, Frankrike og England: hvordan ser de på forholdet mellom religion og politikk, og hva tenker de om forholdet mellom sharia-lovgivning og demokrati? Denne studien er en del av et større forskningsprosjekt om islam og politikk i europeiske land, som er finansiert av Norges forskningsråd og blir ledet fra forskningsinstituttet Fafo. Ved siden av stipendiatstillingen på SAMPOL skal Elgvin være koordinator for dette forskningsprosjektet i 25 prosents stilling, og derfor vil stipendiatperioden gå over fem år.

To mastergrader

Elgvin kommer fra en stilling som forsker på innvandring og integrering ved Fafo, der han har jobbet i tre år. Han har to mastergrader, en i filosofi fra Lunds Universitet i Sverige og en i Peace and Conflict Studies fra Universitetet i Oslo. Utover spørsmål knyttet til islam og innvandring er Elgvin også interessert i politisk utvikling i Vest-Europa mer generelt. Ved siden av forskerjobben er han også fast spaltist i avisen Klassekampen.

Tverrfaglig satsning

Stipendiatstillingen til Elgvin er en del av en større tverrfaglig satsing på IMER-tematikk (international migration and ethnic relations) ved Universitetet i Bergen. Elgvin skal derfor være en del av IMER-nettverket ved universitetet, som også omfatter stipendiater innen sosiologi, sosialantropologi og samfunnsgeografi.