Home
Department of Comparative Politics

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
NY ANSATT

Vegard Furustøl Vibe ny stipendiat ved SAMPOL

Hva er konsekvensene av rettsliggjøring av kontroversielle og moralske politiske spørsmål? Dette er hovedspørsmålet i Vegard Furustøl Vibes doktorgradsprosjekt.

a
Vegard Furustøl Vibe.
Photo:
ISP

Main content

Vibe startet 1. oktober sine 4-årige PhD-studier ved Institutt for sammenliknende politikk. Hans PhD-prosjekt undersøker den økende rettsliggjøringen av kontroversielle og moralske spørsmål, med et spesielt fokus på homofile, lesbiske, biseksuelle og transseksuelle (LGBT)-tematikker. Hva er de politiske og rettslige konsekvensene av den stadig økende tendensen til at sosiale bevegelser og andre aktører mobiliserer innad i rettssystemet istedenfor gjennom mer konvensjonelle kanaler? For å svare på dette skal han, sammen med forskere ved CMI og Universitetet i Oslo, konstruere en database over alle rettsavgjørelser som er blitt fattet av nasjonale og internasjonale domstoler innenfor dette og lignende temaer som abort og andre seksuelle og reproduktive rettigheter. I tillegg vil han i prosjektet se på hvilke faktorer som fører til at noen LGBT-bevegelser velger å mobilisere nettopp gjennom rettssystemet heller enn andre kanaler.

 

Vibe har i nesten to år jobbet som vitenskapelig assistent ved instituttet. I den perioden har han jobbet med tilsvarende spørsmål, men har også forsket på norsk klimapolitikk, og har medforfattet to kapitler som kommer ut i en antologi i løpet av høsten. Videre var han med på evalueringen av Klima- og Skog-initiativet i 2014. Før dette jobbet han som studiekonsulent ved Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap, og han har arbeidet frivillig for en organisasjon for kvinnerettigheter i Ghana. Vibe skrev sin masteroppgave «'Fight for your right to…' - Explaining social movement outcomes in France: a case study of four movements» ved Institutt for sammenliknende politikk, som han også har sin bachelorgrad fra.