Home
Estate and Facilities Management division

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Ein mangfaldig arbeidsplass

Main content

Sidan 1986 har juristen Jostein Nyseth operert som problemløysar og koordinator ved EIA. I dag er tittelen arealkoordinator. I løpet av 29 år på same arbeidsplassen har variasjonen i konkrete arbeidsoppgåver vore svært stor.

_At arbeidet har vore så mangfaldig har gjort denne jobben spennande, seier han som har fått bruk for fleire talent enn det han i si tid dyrka fram på Det juridiske fakultet. Den gongen UIB eigde mange fleire hus enn i dag, og hadde svært mange leigebuarar, måtte Nyseth trø til både ved husbråk, ulovleg framleige og manglande betaling. I ein periode var han med på å laga ny skiltprofil og nytt rombooking-system. Han har jobba med universell utforming og han var med på dei første kulturhistoriske registreringane til UIB.

Han var med under den rivande UIB-utviklinga på 1990-talet. Då var Høgteknologisenteret nytt, nye avtalar og rutinar skulle på plass både der og i Autogården, som UIB kjøpte delar av og bygde om. At Autogården no skal seljast, er beskrivande for den alltid pågåande endringa som føregår på universitetsområdet.

I dag handlar det mest om å tilretteleggja areal for dei ulike UIB-aktivitetane. Nyseth er med og held styr på internhusleiga og dei mange ulike leigekontraktene . Arealseksjonen som han tilhøyrer, registrerer alle behov for endring og prøver å koordinera dei ulike behova til dei mange brukarane. Ikkje minst krev dei mange flytteprosessane hjelp til samkøyring.

_Den som jobbar på EIA må kunna tenkja praktisk, her nyttar det ikkje å berre vera teoretikar, seier Jostein Nyseth. ­_Vi må heile tida ha klart føre oss at vi er her for å yta service til brukarane.

Ved EIA har han heile tida fått jobba svært sjølvstendig og han minner om Eigedomsavdelinga sitt store privilegium: Å ha heile det store universitetsområdet som nedslagsfelt og arbeidsområde.          _ Vi får innsikt i dei mange ulike kulturane og blir kjende med folk i svært ulike miljø. Også slik sett er dette ein spennande arbeidsplass, seier han.