Home
The Grieg Academy – Department of Music

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Infoside for interesserte søkere til våre jazzstudier

Studere jazz ved Griegakademiet?

Har du lyst til å studere jazz i Bergen? Hos oss på Griegakademiet – Institutt for musikk tilbyr vi deg en av landets beste jazzutdanninger. I et intimt og kreativt miljø med vel tjue andre fulltidsstudenter på jazz kan du få utvikle dine ferdigheter og kunstneriske potensiale.

Studere jazz i Bergen?

Introduksjonsvideo til jazzstudiene ved Griegakademiet.
Producer:
UiB/kommunikasjonsavdelingen

Main content

Studieretning jazz ble opprettet i 2004, og siden da har studentene våre markert seg innen både jazz, rock, pop og andre former for improvisert musikk. Noen av det våre studenter har medvirket på av plateinnspillinger finner du på denne Spotify-listen.

I studiet legger vi vekt på å gi våre jazzstudenter praktiske oppgaver å jobbe med og muligheter for aktiv musisering og komponering/arrangering. Dette gjelder også i teorifagene.

Å være jazzstudent i Bergen vil gi deg rikelige muligheter til å få spille konserter, både på instituttet og byens jazzklubber.  Vi har etablert en egen konsertserie (Gigakademiet), hvor utvalgte studenter får gjøre profesjonelle konsertproduksjoner sammen med noen av landets fremste jazzutøvere. Byens jazzfestival, Nattjazz, er også rammen for våre eksamenskonsert i 2. og 4. studieår.

Lærerne ved instituttet er uten unntak også aktive jazzmusikere innen mange ulike former for jazz og improvisert musikk. Her er en Spotify-liste med noe av de innspillingene våre lærere har gjort.

Noen av våre utøvende lærere har også egne hjemmeside:

Ytterligere informasjon om lærerne på jazzstudiet finner du på ansattesidene våre. (Se nederst på denne siden.)

Søknadsfristen til våre jazzstudier er 15. desember. For mer informasjon om hvordan du søker til våre studier, se her.