Home
Department of Comparative Politics

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
BT Innsikt - Vitskapsblogg

Rettspolitisk omkamp i asylsaker

«Høyesterett er delt i synet på sin egen rolle i asylsaker,» det skiv stipendiat Henrik L. Bentsen i si faste bloggspalte på BT Innsikt i dag.

Doktorgradsstipendiat ved Institutt for samanliknande politikk, Henrik Litleré Bentsen bloggar på BT Innsikt
Doktorgradsstipendiat ved Institutt for samanliknande politikk, Henrik Litleré Bentsen bloggar på BT Innsikt
Photo:
Mahlum (Wikimedia Commons)/UiB/BT

Main content

«Høyesterett er delt i synet på sin egen rolle i asylsaker. Neste uke skal nitten av Høyesteretts tjue dommere på nytt samles i plenum for å ta stilling til om det er statsforvaltningen eller domstolene som skal ha siste ord i asylsaker i Norge.

Høyesterett skal neste uke behandle en ny asylsak i plenum. Saken omhandler utlendingnemda (UNE) sin avgjørelse om å opprettholde utlendingsdirektoratet (UDI) sitt vedtak om å sende en barnefamilie tilbake til en provins i Afghanistan som vurderes som tryggere enn den de opprinnelig flyktet fra. Borgarting lagmannsrett ga familien medhold i at UNE sitt avslag på asyl var ugyldig.

Et viktig spørsmål i saken berører den graden av kontroll domstolene skal ha over forvaltningen i utlendingssaker (prøvingsretten). Er det statsforvaltningen eller domstolene som skal ha siste håndhevelsesansvaret i asylsaker i Norge?»

 

Du kan lese heile innlegget på BT Innsikt.