Home
Department of Comparative Politics

Arrangementsansvarlig i Klassekampen

Maria Dyrhol Sandvik har bachelor- og mastergrad i sammenliknende politikk og jobber i dag som arrangementsansvarlig i Klassekampen.

Statsvitere er generelt brukende til mye. Særlig de som blir gode i statistikk tror jeg stiller sterkt, men jeg skal ikke skryte på meg å være en av dem. De fleste bør uansett ha noe annet i tillegg til studiene å vise til.

Hvor jobber du nå/hva jobber du med?
Nå jobber jeg som arrangementsansvarlig i Klassekampen, med ansvar for avisens debatt- og foredragsvirksomhet. 

Hvorfor valgte du å studere sampol?
Fordi jeg var nysgjerrig på samfunnet og politikken, for å si det enkelt. Og så tenkte jeg at universitetet sikkert var et fint sted å være. 

Hvordan har sampol-utdannelsen hjulpet deg i å få jobben du har nå, eventuelt din første jobb etter endt utdannelse?Jeg tror utdannelsen i kombinasjon med det jeg gjorde utenom studiet - som å jobbe frivillig med Studentersamfunnet - har vært viktig. 

Hvordan opplevde du overgangen fra studier til arbeidsliv?
For meg var overgangen flytende, jeg jobbet mens jeg studerte.  Men min erfaring er at arbeidslivet er hardere enn studietiden, fordi du ikke eier din egen tid når du er på jobb. 

På hvilken måte drar du nytte av det du har lært på sampol i jobbsammenheng?
Utdannelsen gir meg et grunnlag for å (i alle fall forsøke å) forstå politiske prosesser. Det kommer godt med. 

Føler du at utdannelsen ved Institutt for sammenliknende politikk har gitt deg en kompetanse som er ettertraktet i arbeidsmarkedet?
Statsvitere er generelt brukende til mye. Særlig de som blir gode i statistikk tror jeg stiller sterkt, men jeg skal ikke skryte på meg å være en av dem. De fleste bør uansett ha noe annet i tillegg til studiene å vise til.  

Har du noen tips å komme med til slutt?
Vær engasjert, skaff deg en ekstrajobb og unngå skippertak. Og dersom det blir for mye, meld deg på et SiB-kurs i mindfulness.