Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Ny røntgenteknologi har gitt både ny informasjon og nye overraskelser om mumiene på Bergen Museum. Dette kan du få vite mer om når museet tirsdag 3.mars inviterer til kveldsåpent arrangement i De kulturhistoriske samlinger, som første av vårens tre kveldsarrangementer.
Har du sett hvalskjelettene lyse om natten i De naturhistoriske samlinger, eller er du nysgjerrig på hvordan museet ser ut etter at lysene er slukket? Da er du velkommen til safari i mørket!
Darwins nese ble nylig tema gjennom en gjettekonkurranse i nettavisen "På Høyden". Under en viss tvil fastslo juryen for konkurransen, med henvisning til norsk WikiPedia, at kaptein FitzRoy valgte Darwin som reisefølge på HMS Beagle blant annet fordi han likte Darwins nese.
I dag, mandag 9. februar, tar egyptolog Pål Steiner og antropolog Frode Storås med seg fire mumier til Haukeland Universitetssykehus. Der skal alle gjennomgå en CT-scanning.
Ny taksonomisk forskning ved Bergen Museum har vist at en sjelden fisk i våre farvann ikke lenger kan betraktes som en egen art. Selv om fiskene generelt kanskje oppfattes blant de bedre kjente dyregruppene, er berlevågfisken et nytt eksempel på at vår viten om store deler av norsk fauna fremdeles svært begrenset.
Årringen kommer ut årlig med aktuelt stoff fra Arboretet og Botanisk hage