Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Det var i sin tid ikke nok kapasitet til å få forsvarlig lagret den store mengden arkeologiske funn fra Bryggen-utgravingen. Med et flunkende nytt kompaktmagasine er endelig alt skikkelig på plass.
Bak Kongosamlingen er det mange dramatiske historier, om nordmenns eventyr i Afrika og om gjenstander som til slutt finner veien til Bergen Museum . Les Espen Wæhles spennende beretning i muséets siste årbok.
Den internasjonale vandreutstillingen Dypere enn lyset, produsert av Bergen Museum, åpnet 9. september på Atlanterhavsparken i Ålesund. På nyåret går den til USA
Over 1200 har i løpet av to uker ukene besøkt insektlaboratoriet på Bergen Museum. Denne uken fra tirsdag 28. til og med torsdag 30. april (kl 10 - 13) er siste sjans for å besøke det populære insektlaboratoriet.
No sist i april kjem lauv og blomar fort fram på mange av dei framande treslaga i arboretet. Tek du turen til sørbøkdalen, vil du oppleve ei god, søt kanellukt no under lauvsprett.
I Botanisk hage på Milde har du nå mulighet til å nyte utsikten over Mildevatnet fra en helt ny benk, oppsatt til minne for Fru Nancy Fægri, plassert på Fægris Vannvisjon.
Arkeologiske utgravinger som Bergen Museum har gjort i Gloppen i Nordfjord viser en imponerende stormannsgård med langhus og store hallbygninger. Les denne spennende historien i Årbok for Bergen Museum 2007 - 2008, av arkeolog Søren Diinhoff.
Ved årets tildelinger fra Meltzerfondet ble to prosjekter ved De Naturhistoriske Samlinger invilget, tilhørende forskergruppen Fylogenetisk Systematikk og Evolusjon.
" Planter og kultur – om trender og utvikling i europeisk hagekultur og bruk av planter". Dette er tittelen på en utstilling som nå vises på Realfagsbygget fra 16.april til 2.juni.
Japanhagen ble innviet for et år tilbake. Når nå våren er kommet er et besøk i Japanhagen, Arboretet og Botanisk hage en opplevelse. Slik presenteres den nye Japanhagen i Årbok for Bergen Museum 2007 - 2008.
"Forskere ved NTNU Vitenskapsmuseet og Bergen museum kjøpte inn over 30 produkter fra fiskedisken i butikker i Trondheim og Bergen. Tre av produktene inneholdt en annen fiskeart enn det som sto på pakken. For torsken viste seg å være lysing og akkar var homboltblekksprut. En tropisk fisk var egentlig en beslektet art."
Nok en gang inviterer Bergen Museum til insektlaboratorium der du får nærkontakt med edderkopper, biller, sommerfugler og andre småkryp. Nå kan du også kan lære å bli insektfanger.