Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Tradisjonen tro går Arboretets dag 2010 av stabelen, søndag 30. mai, mellom kl 12 - 16.
Sjølv om hovudbløminga av rhododendron venter på varmare dagar, er det enkelte tidlege asiatiske sorter som allereie slår ut kronblada og risikerar framleis frostskade, endå det er langt ut i mai. Lauvtre frå dei same fjerne fjellområda har no kome godt i gong med skotveksten, sjølv om vår heimlege bjørk knapt har lauv til 17. mai i år.
Det skjer mye på Bergen Museum for tiden. Oppussing gjør at De naturhistoriske samlinger er midlertidig stengt. Men museet kan by på unike kulturhistoriske samlinger i bygget rett bak, på Håkon Sheteligsplass 10.
Du får virkelig anledning til lære om historiske roser funnet i gamle hager når Arboretet og Botanisk hage inviterer til Rosedag på Milde den 6. juli.
I 1828 ble Bergens Museum eier av en egyptisk mumie som lå i en malt kiste, datert til gresk-romersk periode. Ingen så for seg at det skulle ligge en skatt gjemt i bunnen av kisten.