Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

...er du klar for litt skrekkblandet fryd? GRATIS ADGANG FOR ALLE!
I norsk oversettelse betyr census folketelling. En slik omfattende status av livet i verdenshavene er det nettopp 2700 marine forskere i åtti land har gjort i 10 år i det globale programmet Census of Marine Life (CoML- www.coml.org) der også Bergen Museum og UiB har vært med, gjennom MAR-ECO prosjektet (www.mar-eco.no).
No rett før vinteren kom litt overraskande på oss med snø og kulde, oppdaga me flott bløming på ein sjeldan chilensk busk med det vitskaplege namnet Eucryphia glutinosa. Dette er eit tre som me elles må reise til mildare strøk for å finne.
Vi har naturhistoriske utstillinger på Musèplass 3 og kulturhistoriske utstillinger i Haakon Sheteligsplass 10. Naturhistorie er stengt, men Musèhagen og kulturhistorie er åpent. Våre botaniske utstillinger finner du også på Arboretet og Botanisk Hage på Milde.
I høstferien (12-17. oktober 2010) holder vi åpent tirsdag til søndag kl 10 - 15 (11-16). Møt opp på De kulturhistoriske samlinger, Håkon Sheteligsplass 10. Bli med på nye spennede opplevelser i vårt nye Utforskningsrom!