Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Magnus Lagabøtar si Landslov representerer eit høgdepunkt i europeisk lovgjeving i mellomalderen. Ho er tema for professor Jørn Øyrehagen sitt føredrag om lova som var til mellom 1274 og 1280.
Over tredve store og vakre foto av insekter som står i fare for å dø ut. Vandreutstillingen om rødlistede insekter vises nå fra oktober til desember i De naturhistoriske samlinger.
Vær arkeolog for en dag. Lær mer om livet i steinalderen og i vikingtid. Prøv deg som jeger og gå fylking som en ekte viking. På Universitetsmuseet i Bergen er det Arkeologisk dag førstkommende søndag.
Universitetsmuseet i Bergen, både De kulturhistoriske og De naturhistoriske samlinger, vil tirsdag 18. oktober ha redusert åpningstid. Museet vil være åpent for publikum fra kl 1000 - 1230.
Ved siste søknadsrunde til Artdatabanken ble det innvilget støtte til to prosjekter ved Universitetsmuseet i Bergen.
Onsdag 12. oktober er det et nytt foredrag på De kulturhistoriske samlinger. Det handler om folkeopinioen i mellomalderen og er ved professor Leidulf Melve