Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Onsdagskveld 29. februar er det fullpakket program på Universitetsmuseet, i begge bygninger: "Natt på museet" og foredrag om sjelegaver i middelalderen. Her er noe for publikum i alle aldre
Personer og slekter oveførte i middelalderen store verdier til kirker og klostre for å sikre evig liv, men dette gav også fordeler i denne verden. Hvem ga for sin sjels skyld, hva ble gitt, og hva var gjenytelsene?
Både De naturhistoriske og De kulturhistoriske samlinger er stengt fredag 24. februar.
Direktør ved Universitetsmuseet i Bergen, Christoffer Schander er død, etter et kort tids sykeleie. Han ble bare 51 år gammel.
Hva opplever barn når de er på skolebesøk ved Universitetsmuseet? Søndag 5. februar kan foreldre og alle andre interesserte få en liten smakebit fra noen av skoleprogrammene Universitetsmuseet har å by på. Hva skjer i Mysteriet Marta? Hvordan er det å avdekke en mumie? Hvorfor har Moses horn?
Middelalderens bergensere satte pris på underholdning og god litteratur, og et glass eller to. Samtidig advarte kirken dem om dommen etter døden. Ved å legge ut på pilegrimsferd kunne man både gjøre opp for sine synder og oppleve verden.