Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Noen fine dager med sol i slutten av mars har gjort godt for å drive fram de tidlige rhododendronartene. Dermed er sesongen for alvor i gang. Turgåere må kjenne sin besøkelsestid og benytte stiene nord i Arboretet.
Hvor lenge har fisk eksistert her på jorden? Hvor bor flyndra? Hva er den største fisken og den minste fisken?
Denne onsdagskvelden bør du ta en tur på Universitetsmuseet, til begge bygninger! Da inviterer vi til oppdagelsesferd fra kjeller til loft i det ærverdige bygget på Muséplass3. Ikke nok med det: I bygget bak, Haakon Sheteligsplass 10, får du høre om pilegrimer - også på vandring.
Onsdag 11. april ønsker vi velkommen til det siste foredraget i serien om middelalderens Bergen. Denne gang handler det om sagaskriverne og forholdet til Bergen. Foredraget bygger på utstillingen Fragment fra fortida.
Nordmenn var også kolonialister på 1800- og 1900-tallet, både i Afrika og i Stillehavet. Kom og bli med til både hutatheiti og til dit pepperen gror.
Årringen kommer seint men godt. Bladet er større enn noen gang. Medlemmer av Arboretets venner kan forvente å få den like over påske.
Det er 900 år siden Munkeliv kloster ble etablert som det første av i alt sju i Bergen. Klostrene var internasjonalt orienterte. De var med å utvikle byen og gav byen det internasjonale preget som Bergen har hatt helt opp til vår tid.