Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Universitetsmuseet flytter nå store deler av sine museumssamlinger inn i et flunkende nytt sentralmagasin. På museets flytteblogg kan du følge denne prosessen.
Eksempler fra dyrelivet på Madagaskar kan du finne igjen på Universitetsmuseet, takket være gaver i tidligere tider både fra skipskapteiner og fra andre langveisfarende. Nå har zoologer fra museet på nytt vært på øya og funnet flere dyrearter- i tråd med gammel tradisjon, men med ny vri.
Rhododendron succothii er vanlegvis den første raude storblomstra rhododendronarten tidleg på våren. Den er no blitt vekt til bløming i mildværet. Dette er fyrste gong me har observert bløming på denne arten i november, i følgje professor Per Magnus Jørgensen.
De som kommer til Universitetsmuseet søndag 18.november vil få oppleve noe helt spesielt. Da har forskerne på museet hentet fram gjenstander fra samlingene som de vil fortelle om. De aller fleste av disse har aldri vært vist for publikum før. Hvilke gjenstander det er - og hvilke hemmeligheter de skjuler - får du først vite på museet førstkommende søndag.